27 Mayıs 2019 Pazartesi
Bize Ulaşın
Künye
Lüleburgaz
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Spor
Güncel Gündem
Resmi İlanlar
YAZARLAR
» son dakika haberler
Lüleburgaz 0°C
YAZAR DETAYI
Diyetisyen Elif Nur BAŞARAN
Mucize Baharatlar
Yazı Tarihi: 11 Ocak 2019 Cuma 08:58

Bu haftaki yazımda kilo verme ve bağışıklığı güçlendirmek için oldukça sık kullandığım baharatlardan bahsedeceğim. Özellikle tuzu çok kullanan danışanlarımda tuzu baharat kullanarak azaltmayı hedefliyorum. Baharat kullanımı ile tuz tüketimini oldukça azaltıyoruz. Fakat baharat kullanımında da dikkatli olunmalı, fazla kullanımının zararlı olabileceği unutulmamalıdır.

 

ZENCEFİL

Mide bulantı problemlerinde oldukça sık kullanılır. Taze hali ile çay demlenebilir veya demlenen bitki çayı veya suyun içerisine konabilir. Aynı zamanda antioksidan olduğu için kalp dostudur. Toz hali ile yemekler tatlandırılabilir.

 

ZERDEÇAL

Kanser düşmanıdır. Toz ve taze hali kullanılabilir. Metabolik sendrom yani diyabet, kolesterol gibi hastalık risklerini azaltmaktadır. Kilo kontrolüne yardımcıdır.

 

ÇÖREKOTU

Kan şekerini dengeleme ve kabızlığa iyi geldiğinden dolayı kullanılmaktadır. Yoğurtlara ve salatalara ekleyebilirsiniz. Öğütülmüş hali uzun süre bekletildiği takdirde içerisindeki sağlıklı yağların uçabileceği unutulmamalıdır.

 

TARÇIN

Özellikle diyabet hastalarında oldukça sık kullandığımız tarçın, toz haliyle meyve üzerinde, yoğurtta veya sütte kullanılabilir. Kabuk hali ise bitki çayları veya suyun içerisine konabilir. Kan şekerini dengeleyerek ani acıkma ataklarını engellemektedir.

Bu yazı 1840 defa okunmuştur.
YORUMLAR
DİĞER YAZILARI
» OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME
» MAYIS AYI- MEYVE SEBZELERİ
» RAMAZAN AYINDA BESLENME
» GAPS DİYETİ NEDİR?
» EMZİRME DÖNEMİNDE BESLENME
» MUTLU EDEN BESİNLER
» YEME BOZUKLUKLARINA DİKKAT
» Karın Bölgesi Yağlardan Kurtulmanın Yolları
» KİLO VERME SIRASINDA YAPILAN HATALAR
» Bariatrik Cerrahi ve kilo verme
Yazarın tüm yazıları >>>
E-Gazete
Yazarlar
Anket
Hava Durumu
Facebook
Twitter