23 Nisan 2021 Cuma
Bize Ulaşın
Künye
Lüleburgaz
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Spor
Güncel Gündem
Resmi İlanlar
YAZARLAR
» son dakika haberler
Lüleburgaz 0°C
YAZAR DETAYI
Cengiz Gürkan
Dağ kekiğinin faydaları nelerdir? Nasıl olur, nasıl tüketilir?
Yazı Tarihi: 22 Mart 2021 Pazartesi 06:55

Kendisine has kokusu ile yüzyıllardır şifa deposu olarak kullanılan dağ kekiğinin, sağlık alanında da birçok faydası vardır. Yemeklere tat vermesi bakımından baharat olarak kullanılan dağ kekiği, aynı zamanda doğal bir antibiyotiktir.

Yararları nelerdir siz de bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir diğer adı yabani kekik olan dağ kekiği, gri yeşilimsi yapraklarıyla odunsu bir bitkidir. Nane familyasından olan dağ kekiği, çiçekli bir bitkidir. İçeriğinde bulunan timol, kekiğin aktif maddesidir ve antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.

Dağ Kekiğinin Faydaları Nelerdir?

Kan basıncını düşürerek, Yüksek tansiyonu önler.

 Mantar enfeksiyonlarının giderilmesinde etkilidir.

 Gıdaların uzun süre bozulmadan korunmasını sağlar.

Üst solunum yolları hastalıklarında fayda sağlar.

 Kronik enflamasyon gibi kardiyovasküler hastalıkları önler.

 Balgam söktürücü etkiye sahiptir.

 Saç dökülmelerini engeller.

 Kolon kanserine karşı koruma sağlar.

 Mukusları yumuşatarak akmasını sağlar.

 Göğüs ağrılarının hafiflemesine fayda sağlar.

 Ateş düşürücü özelliğe sahiptir.

Egzama gibi cilt problemlerinin iyileştirilmesini sağlar.

 Saç kaybı olan deride saçların yeniden çıkmasını sağlar.

Ağız boşluğu kanserine yakalanma riskini azaltır.

 Bronşit hastalığında fayda sağlar.

 Meme kanserine neden olan hücrelerin yok edilmesine fayda sağlar.

 Regl sancılarını azaltır.

 Kırmızı kan hücreleri hasarını tamir etmede etkilidir.

 Sivrisinek sokmalarına karşı etki sağlayarak, kaşıntıyı azaltır.

 Öksürüğe fayda sağlar.

Göz sağlığı bakımından oldukça faydalıdır.

 Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltır.

 Kalbe giden kan akışını hızlandırır.

 Kemik sağlığının korunmasında etkilidir.

 Uykusuzluk sorununu giderir.

 Beyin hücrelerinin sağlığını korur.

 İçeriğindeki zengin demir oranı sayesinde kansızlığı giderir.

 Gaz sancılarını, şişkinliği ve kabızlığı giderir.

 Stresle mücadele eder ve yatıştırıcı etkiye sahiptir.

 Hafızaya olan olumlu etkileri sayesinde Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.

Sağlıkla kalın sağlıcakla kalın.

 

Bu yazı 8387 defa okunmuştur.
YORUMLAR
DİĞER YAZILARI
» Dağ kekiğinin faydaları nelerdir? Nasıl olur, nasıl tüketilir?
» Keçiboynuzu tozu faydaları nelerdir? Neye iyi gelir?
» Sığır Kuyruğu Otu
» ARDIÇ YAĞI
» Nöbet Şekeri
» Öğütülmüş üzüm çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor
» Üzerlik tohumunun faydaları
» KEREVİZ (APIUM GRAVEOLENS) BİTKİSİ
» DEFNE TOHUMUNUN MÜTHİŞ FAYDALARI
» BAL-TARÇIN KARIŞIMINDAN GELEN ŞİFA
Yazarın tüm yazıları >>>
E-Gazete
Yazarlar
Anket
Hava Durumu
Facebook
Twitter