CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, ölümünün 32. yılında merhum gazeteci Uğur Mumcu’yu Lüleburgaz’da adının verildiği çocuk parkında andı.
Ankara'da 24 Ocak 1993'te otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 32. yılında Lüleburgaz’da anıldı.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, Lüleburgaz Yılmaz Mahallesi’nde yer alan Uğur Mumcu Parkı’nda partililer ile birlikte yoğun katılımla Uğur Mumcu’yu andı. Anma etkinliğine CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi’de katılım sağladı.
Anma töreni için toplanan partililer, CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi ve CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can’ın önderliğinde etkinlik alanına geldiler ve parka pankart astılar.
Uğur Mumcu anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile birlikte etkinliği başlatan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, Uğur Mumcu anısına bir konuşma gerçekleştirdi.
“İLKELİ DURUŞ SERGİLEDİ”
Uğur Mumcu’yu kaybetmenin üzüntüsünü hala yaşadıklarını belirten CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can; “Uğradığı bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993 yılında yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu’yu ölümünün 32. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.
Demokrasimizin güçlendirilmesi ve halkın doğru bilgi alması adına verdiği onurlu mücadelesinden bir adım olsun geri adım atmayan basın tarihimizin değerli kalemi Uğur Mumcu’yu kaybetmenin üzüntüsünü hala yaşıyoruz.
Uğur Mumcu, ülkemizin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini uluslararası sermayeye ve yerli sermaye şirketlerine peşkeş çekilmesine karşı çıkarak “Ben antiemperyalist ve tam bağımsız Türkiye’den yanayım!” diyerek ilkeli duruş sergilemiştir.
Mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle, yaşamını, derin yapıların ortaya çıkmasından korkan alçaklar tarafından katledilmiştir.” dedi.
“KARANLIK DÜZENİN SUSTURMA YÖNTEMİ”
Sözlerine devam eden Can; “Gazeteci ve aydın cinayetleri, karanlık düzenin susturma yöntemidir. Güçlüden yana değil haklıdan yana olan bir kalem olarak bu ülkenin menfaatlerini savunmuştur. Mumcu, gazeteciliğin yanında Atatürkçülüğü, barışı, düşünce özgürlüğünü, ülkenin bağımsızlık ve bütünlüğünü savundu. İlkeli duruşu ve halkın yararına kullandığı kalemi daima onurlu şekilde var olmayı sürdürecektir.
Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ile Cumhuriyet için sözlerini sakınmayan demokrasi şehitlerimiz Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Turan Dursun ve Çetin Emeç’in yanı sıra faili meçhul cinayete kurban giden tüm aydınlarımızı saygıyla anıyoruz.
Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerinden yıllar geçse de üzerindeki sis perdesinin bilinçli olarak kaldırılmadığını biliyoruz. Bu cinayeti azmettirenler hala yargılanmamış olsa da günü geldiğinde tarih önünde aydınlara karşı yapılan katliamların mutlaka hesabını vereceklerinin altını çiziyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Uğur Mumcu’yu katledilişinin 32. yılında özlem ve saygıyla anıyoruz.
Unutmadık, unutmayacağız, mücadelemizde yaşatacağız. “Uğur”lar olsun.” ifadelerini kullandı.
Yorumlar