Lüleburgaz’da kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı programı belli oldu. Lüleburgaz’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla yapılacak olan program Yeni Tören Alanı’nda saat 11:00'da başlayacak ve ardından Kongre Meydanı’nda miting yapılacak.
Lüleburgaz’da kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı programı belli oldu.
Lüleburgaz Emek Platformu Bileşeni sendikalarla yapılan toplantı da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın Lüleburgaz’da yapılması kararı alındı.
Toplantı sonrası yapılan açıklamada; “Sadece Lüleburgaz’daki işçiler değil, çevre il ve ilçelerdeki emekçiler, köylüler, esnaflar, öğrenciler, işsizler, üretenler, hayata dair her alana değer katan tüm dostlarımızla birlikte, Kongre Meydanı’nda 1 Mayıs İşçi Bayramı’mızı kutlayacağız. Emeğin en yüce değer olduğunu, haykırmak için, fabrikalarda, atölyelerde, tarlada, okulda ve insan olduğu her mecrada üreten, emeğine, ekmeğine sahip çıkan, sömürüne karşı hep birlikte, omuz omuza mücadele etmek, alın terinin karşılığını alabilmek, insanca yaşayabilecek bir ücret alabilmek adına, sendikalı, sendikasız, tüm emekçileri, emek dostlarını 1 Mayısta alanlarda birlik olmaya davet ediyoruz” denildi.
Lüleburgaz’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla yapılacak olan program Yeni Tören Alanı’nda saat 11:00'da başlayacak ve ardından Kongre Meydanı’nda miting yapılacak.
Yapılacak olan programa Kristal İş Sendikası (Cam Çimento Seramik ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası), Petrol İş Sendikası (Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası), TEK Gıda İş (Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası), Umut-Sen, Emekliler Sendikası, Birleşik Emekliler Sendikası, Eğitim Sen, Tüm Bel-Sen, Haber-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Eğitim-İŞ’in (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) destek verdiği kaydedildi.
TALEPLER NELER?
Lüleburgaz Emek Platformu, 1 Mayıs ile ilgili olarak şu talepleri sıraladı; “Asgari ücret yeniden belirlenerek ‘insanca bir ücret haline getirilsin.’ Ücretler gerçek enflasyon oranında, refah payı da eklenerek arttırılsın, toplu sözleşmeler güncellensin. 2000 yılı sonrası çalışanlara yaş düzenlemesi getirilsin. Staj mağdurlarının sorunları giderilsin. Emeklilik bağlanma oranları yeniden düzenlensin. Emeklilerin arasında ki ücret eşitsizliği giderilerek tüm emeklilere insan onuruna yaraşır ayık ödensin. Vergide adaletsizlik ortadan kaldırılsın, yoksulluk sınırının altında ki ücretlerden vergi alınmasın. İşten atmalar yasaklansın. KHK’lar ile işinden ekmeğinden edilen kamu çalışanları işlerine geri iade edilsin. Sendikalaşmanın, grev yapmanın, hak aramanın ve toplu iş sözleşmesi yapmanın önünde ki tüm yasal engeller kaldırılsın. Kamuda işe alımlarda ‘torpil ve kayırmacılık’ anlamına gelen ‘mülakat’ uygulamasına derhal son verilsin. Ekonomik krizin bedelini emekçiler değil, bu krizi yaratanlar ve ortakları ödesin. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere tüm kamusal alanlar parasız olsun. Grev ertelemeleri ve yasakları kaldırılsın. Kadınların iş ve gelir güvencesi sağlansın, artan şiddete karşı İstanbul Sözleşmesi uygulansın ve kadın cinayetleri ile çocuk istismarı son bulsun. Ekoloji ve çevre katliamına son verilsin” denildi.
Comentarios