top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

1555 öğrenci LGS’ye girecek

2 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) dolayısıyla Lüleburgaz’da 1555 öğrenci sınava girecek. Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem; “Şunu unutmayın ki sınavın sonucu ne olursa olsun hiçbir şey sizden, sağlığınızdan ve huzurunuzdan daha önemli değil. Hepiniz bizim için çok değerli ve özelsiniz. Her birinizin farklı yetenekleri, farklı becerileri var” dedi.

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, 2 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Erdem, 8. Sınıf öğrencilerinin gireceği sınavın saat 09:30 ve 11:30'da iki oturum olarak yapılacağını ve Lüleburgaz genelinde toplam 8 Sınav merkezinde 1555 öğrencinin katılımıyla gerçekleşeceğini belirtti.

Sınavlar hakkında bilgi veren Erdem, 75 dakika sürecek olan sınavın ilk oturumu 50 soruluk sözel alandan, 80 dakika sürecek olan ikinci oturumu ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacağını aktardı.

“SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZ, AYDINLIK YARINLARIMIZSINIZ”

Sınava girecek olan bütün öğrencilerin değerli ve özel olduğunu belirten Erdem; “Sınava hazırlık sürecinde elinizden geleni yaptığınızı, planlı ve programlı bir şekilde yoğun bir tempoda derslerinize çalıştığınızı biliyoruz. Öğretmenlerinizin rehberliğinde hazırlandığınız bu süreçte, okullarınızdaki destekleme ve yetiştirme kursları, bakanlığımızca temin edilen ücretsiz yardımcı kaynak kitapları, müdürlüğümüzce ilçe genelinde uygulanan deneme sınavları sizlere destek ve yol gösterici olmuştur. Şunu unutmayın ki sınavın sonucu ne olursa olsun hiçbir şey sizden, sağlığınızdan ve huzurunuzdan daha önemli değil. Hepiniz bizim için çok değerli ve özelsiniz. Her birinizin farklı yetenekleri, farklı becerileri var. Sizlerin ilgi, istidat ve kabiliyetleriniz doğrultusunda eğitimler almanız ve hayat maratonuna en iyi şekilde hazırlanmanız için çalışıyoruz. Çünkü sizler bizim geleceğimiz, aydınlık yarınlarımızsınız. Bu duygu ve düşüncelerle , Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak olan merkezi sınavda hedeflerinize ulaşabilmeniz temennisiyle başarılar diliyor; sizleri yetiştiren değerli öğretmenlerimize ve fedakar velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

65 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page