top of page

17 hafız mezun oldu!

Kırklareli’nde bir ilk daha

Lüleburgaz’da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımı ile ‘Hafızlık Kur’an Kursları İcazet Merasimi’ düzenlenirken, törende Lüleburgaz, Babaeski ve Kırklareli’nden toplam 17 hafız mezun oldu. Törende konuşan Erbaş; “Kur’an indiği andan itibaren günümüze kadar noktası değişmeden muhafaza edilerek devam etmiştir. Cenabı Hak, hafızları buna vesile kılmıştır.” dedi.


Lüleburgaz’da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımı ile ‘Hafızlık Kur’an Kursları İcazet Merasimi’ düzenlendi.

Sokollu Mehmet Paşa Cami bahçesinde düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İl Müftüsü Yusuf Eviş, İlçe Müftüsü Sabri Demir, din görevlileri, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kırklareli’nde ilk defa gerçekleştirilen ‘Hafızlık Kur’an Kursları İcazet Merasimi’nde Lüleburgaz, Babaeski ve Kırklareli’nde bulunan Hafızlık Kur’an Kursu’ndan toplam 17 öğrenci mezun olarak hafız oldu.

Lüleburgaz Ensar Erkek Hafızlık Kur’an Kursu’ndan mezun olan öğrenciler; Abullah Ahmet Gökkuş, Yusuf İslam Kaçar, Hamza Uzan, Muhammed Yusuf Özgür, Hasan Hüseyin Ceyhanlı, Yunus Pehlivan.

Kırklareli Merkezi Şefik Kadriye Erkan Kız Hafızlık Kur’an Kursu’ndan mezun olan öğrenciler; Ferhan Aslan, Dilruba Tuncel, Rüveyda Tuncel, Ayşegül Taştan, Sevde Arslan, Meliha Kaya ve Tuğba Uras.

Babaeski Yatılı Kız Hafızlık Kur’an Kursu’ndan mezun olan öğrenciler; Şilan Karakayun, Elifsu Kızılyar, Rümeysa Ceyhanlı, Esranur Göçer Koç olduğu belirtildi.

Programda; sala Kur’an-ı Kerim Tilaveti, aşr-şerifler, kaside, şiir okundu ve dua edildi.

“KUR’AN’IN KORUNMASINDA EN BÜYÜK VASITA HAFIZLARIMIZDIR”

Hafızlık Kur’an Kursları İcazet Merasimi’nde konuşan Prof. Dr. Ali Erbaş, hafızlık icazet törenin en hayırlı merasim olduğunu ve Kur’an’ın hafızlar tarafından muhafaza edilerek, gelecek nesillere aktarıldığını belirtti.

Kur’an-ı Kerim’i herkesin öğrenmesi gerektiğini belirten Erbaş; “Peygamberimiz şöyle buyurmuştur; ‘sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.’ Öncelikle hafızlarımızı tebrik ediyorum, onların hocalarını tebrik ediyorum. Onlar yetiştirmiş oldukları hafızların sayısını 17 tane daha arttırdılar. Hafızlarımızın anne babalarını tebrik ediyorum, ne mutlu onlara. Kur’an indiği andan itibaren günümüze kadar noktası değişmeden muhafaza edilerek devam etmiştir. Cenabı Hak, hafızları buna vesile kılmıştır. Hafızlarımız sayesinde bugüne kadar korundu, muhafaza edildi. Kur’an’ın korunmasında en büyük vasıta hafızlarımızdır. Ne mutlu hafızlarımıza. Hafızlarımız son nefeslerine kadar Allah’ın şerefli melekleri ile beraber olacaklar. Hafızlarımız Kur’an sayesinde korunuyorlar. Kötülüklerden korunuyorlar, şeytanin şerlerinden korunuyorlar, kötü insanların kötülüklerinden korunuyorlar. Çünkü onlar Kur’anı-ı koruyorlar. Kur’an baştacımız, Kur’an yeryüzünü karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için Efendimize gönderilen en büyük mucizedir. İslam nimetini daha iyi öğrenelim, İslam nimetini daha iyi anlayalım, İslam nimetini daha iyi yaşayalım. İşte hafızlarımız son nefeslerine kadar hafızlık nimeti ile İslam’ı en güzel bir şekilde anlatmaya, yaşamaya söz veren kardeşlerimizdir. Kendilerini tekrardan tebrik ediyorum. Merasimimizin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“1 SANİYEMİZİN BİLE BOŞ GEÇMEMESİ GEREKİYOR”

Kırklareli Valisi Birol Ekici’de her zaman için çok çalışılması gerektiğini belirtti.

Vali Birol Ekici; “Bizi yalnız bırakmadığı için Diyanet İşleri Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz ilk emri ‘oku’ olan bir inancın mensubuyuz. Dünyaya adalet dağıtmış bir medeniyetin evlatlarıyız. İçinde bulunduğumuz yüzyılda bilgi her 3 yılda bir yenileniyor. Bilgisini yenilemeyenlerin geri kaldığı bir dönemdeyiz. Onun için daha çok okumamız, daha çok araştırmamız, daha çok çalışmamız gerekiyor. 1 saniyemizin bile boş geçmemesi gerekiyor. Hafız olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Onları yetiştiren annelerini, babalarını, hocalarını tebrik ediyorum. Daha çok çalışmalı, bilimde ve teknoloji de daha ileriye gitmeliyiz. Hafız kardeşlerimizin hayırlı olmalarını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş’de Kırklareli’nde ilk defa gerçekleştirilen icazet merasimini nedeniyle gururlu olduklarını söyledi, hafızlara ve hafizelere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların sonunda Reis'ül-kurra Mustafa Demirkan öncülüğünde hep birlikte dua edildi.

277 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page