top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

195 yıldır varlar!

“Muhtarlar Günü kutlandı”

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Lüleburgaz Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Başkanı Sabri Gündüz, ülkenin en köklü kurumları arasında yer alan muhtarlık müessesinin, 195 yıldır aralıksız olarak millete ve devlete hizmet etmeye devam ettiğini belirtti.

Lüleburgaz’da, Yeni Tören Alanı’nda 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile tören düzenlendi.

Törene CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Lüleburgaz Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Aktan, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları ile Gençlik Kolları üyeleri katılım sağladı.

Yılmaz Mahallesi Muhtarı Çilem Tuncay’ın sunuculuğunu yaptığı tören, açılış konuşması ile başladıktan sonra Lüleburgaz Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Başkanı Sabri Gündüz ile Lüleburgaz Muhtarlar Derneği Başkanı Emre Erbaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile devam etti.

Çelenk sunumunu takiben bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Lüleburgaz Köy ve Mahalli İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Sabri Gündüz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

“195 YILDIR ARALIKSIZ OLARAK MİLLETE VE DEVLETE HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Gündüz, burada yaptığı konuşmada, ülkenin en köklü kurumları arasında yer alan muhtarlık müessesinin, 195 yıldır aralıksız olarak millete ve devlete hizmet etmeye devam ettiğini belirtti.

Yaklaşık iki asırdır halka hizmet eden ve devleti temsil eden muhtarlıkların, her daim saygın bir makam olduğunu ifade eden Gündüz, bu nedenle muhtarların hem halka hem de Devlete karşı sorumlu olduğunun altını çizdi.

Muhtarlar olarak her zaman eşit ve adil olmak zorunda olduklarını aktaran Gündüz, “Bizler, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarının muhtarlık makamına vermiş olduğu yetki ve sorumlulukla hareket ediyoruz. Valilik, kaymakamlık, il özel idaresi ve belediyelerle yaptığımız görüşmelerde halkımızın talebini dile getirdiğimiz gibi üst makamların da halkımıza olan mesajını en doğru şekilde köy ve mahalle sakinlerimize iletiyoruz. Halkımıza hizmet götürme yolunda bizlere yardımcı olan Lüleburgaz Kaymakamlığı başta olmak üzere Lüleburgaz Belediyesi’ne ve ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi.

“MUHTAR DEMOKRASİMİZİN TEMEL TAŞIDIR”

 Muhtarlık görevinin son derece ciddiyet, fedakarlık, aidiyet ve özveri gerektiren bir görev olduğundan bahseden Gündüz, şöyle devam etti:

“Muhtarlığın ne kadar özverili bir görev olduğunu geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız pandemi döneminde bir kez daha gördük. Köylerimizdeki ve mahallelerimizdeki tüm sorunları kendisine dert edinen muhtarların varlığını unutmayın! Zora düştüğünüzde kapısını çalabileceğiniz bir muhtarınızın olduğunu unutmayın! Yardıma muhtaç biriyle karşılaştığınızda, aklınıza ilk gelen kişinin muhtarınız olduğunu unutmayın. Sözlerimi tamamlamadan önce, köylerimizde ve mahallelerimizde özveriyle çalışan Lüleburgaz’ımızın tüm köy ve mahalle muhtarlarımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Muhtar, demokrasimizin temel taşıdır! Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Devlet, millet ve memleket sevdalısı tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

Gündüz’ün konuşmasının ardından Şair Bektaş Yavuz, günün anlam ve önemine özel yazdığı şiirini okudu.

116 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page