top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

32 yıldır bu mesleğin erbabı!

“Deri tamiri tekrar hatırlanmaya başladı”

Lüleburgaz’da 32 yıldır deri ve çanta tamirciliği yapan Gülcan Eryetiş, mesleğini tutku ile sürdürürken, deri ürünlerin pahalı olması sebebiyle alım gücünün sürekli düştüğünü, bitiyor gibi gözüken mesleğinin ise tekrar hatırlanmaya başladığını belirtti.

Lüleburgaz’da Fatih Caddesi, Nalbant Pasajı’nda 32 yıldır Deri Mont ve Çanta hastanesi adlı işletmesinde deri ve çanta tamirciliği yapan Gülcan Eryetiş, mesleğini tutku ile icra etmenin yanında aynı zamanda hayatta tutmaya da çalışıyor.

Eskisi kadar talep olmasa da günümüzde deri ve çanta tamirciliğinde tekrar bir hareketlenme olduğunu belirten Eryetiş, kendisinin Lüleburgaz’da 32 yıldır bu işi yapmasından dolayı bir müşteri kitlesi olduğunu aktardı. Özellikle öğrencilerden kendisine yoğun talep geldiğini kaydeden Eryetiş, işini severek yaptığının altını çizdi.

“GÜNÜMÜZDE TALEP GEÇMİŞE GÖRE AZ”

Deri ve çanta tamirinin geçmişe göre daha az talebi olduğunu belirten Gülcan Eryetiş; “Günümüzde insanlar tamir işlerine yönelmiyor. Daha çok yeni almayı tercih ediyorlar. Ben 32 yıldır bu dükkandayım, aynı yerdeyim. İşimi severek yapıyorum. Lüleburgaz’da biliniyorum. Alpullu, Vize, Muratlı ve Babaeski başta olmak üzere Lüleburgaz dışından da birçok düzenli müşterim var” dedi.

“SANILANIN AKSİNE GENÇLER DAHA ÇOK GELİYOR”

Sanılanın aksine orta ve üst yaşlı kesimden daha çok gündelik müşterilerinin gençlerden oluştuğunu belirten Eryetiş; “Orta ve üst yaş kesiminden daha çok gençler geliyor bana. Özellikle üniversite öğrencileri sık sık geliyorlar. Günümüzde bir eşyayı yeniden almak çok pahalıya patlıyor. Öğrenciler bu sebeple sık sık müşterim oluyorlar. Çanta ve valizlerini, ceketlerini tamir ediyorum sürekli. Bu tamirleri yalnızca deriyi tamir etme, yama gibi düşünmeyin. Birçok aksesuarlarını, özellikle çanta aksesuarlarını getirip tamir etmemi istiyorlar. Birçok çanta askım mevcut bu işler için. Malzeme çeşitlerimiz çok geniş ve bunların genelini kendi işçiliğimle yapıyorum. İşi yalnızca ceket ve çanta ile sınırlandıramayız. Dediğim gibi aksesuarlar, kemer, bileklik gibi birçok eşyanın tamirini yapıyorum” ifadelerini kullandı.

“BU İŞ İLE HERKES GEÇİM SAĞLAYABİLİR”

Bu işi yaparak herkesin geçimini rahatça sağlayabileceğini belirten Eryetiş; “Sorular geliyor mesela “benim bu şehirde çevrem yok, sizin gibi bu işi yapmaya kalksam tutunabilir miyim?” diyorlar. Evet bu işle herkes tutunabilir. Beceri ve yapılan iş önemli. Bu iş severek yapıldığı zaman, iyi yapıldığı zaman müşteri kazanılır. Kadınlar bu işlere dikkat eder, ince çalışmak gerekiyor. Bu her işte böyle” açıklamalarında bulundu.

“BU İŞ KOLAY KOLAY UNUTULMAZ”

Yaptığı mesleğin günümüzde hala bir karşılığı olduğunu belirten Eryetiş; “Deri çok pahalı olduğu için, alım gücü sürekli düşüyor. Yaptığım meslek tekrar hatırlanmaya başladı diyebiliriz. Enflasyon sebebiyle insanlar artık yavaş yavaş tekrar tamirata yönelmeye başladı.

Tüm bunları yanında eşim, Erdoğan Eryetiş en büyük destekçim. Kendisine çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.

663 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page