top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

50’nci yıl coşkuyla kutlanacak

Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Genel Başkanı Rüşat Aydoğan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı olması dolayısıyla Lüleburgaz’a geldi.


Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Genel Başkanı Rüşat Aydoğan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Lüleburgaz’a geldi.

Aydoğan, İlk olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Lüleburgaz Temsilciği Başkanı Faruk Batı’yı ziyaret ederek dernek faaliyetleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi oldu.

Gerçekleşen ziyaretin Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı olması sebebiyle yapıldığı belirtildi.

“ŞEHİTLERİMİZE, GAZİLERİMİZE MİNNETTARIZ”

Harekatın 50’nci yılı olması dolayısıyla temsilcilik ve başkanlıklara şükran gezisi düzenlediklerini belirten Aydoğan; “Bu vatan için canını seve seve veren tüm şehitlerimizden ve gazi olan herkesten Allah razı olsun. Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden tam olarak 50 yıl geçti. Harekata katılıp gazi olan arkadaşlarımız şuan 70-75 yaşlarındalar, hayatta olanlara sağlıklı bir ömür diliyorum. Adı ne kadar Barış Harekatı olsa da o bir savaştı. Kıbrıs, kahramanlarımız sayesinde kurtuldu.  Akdeniz’de Türk Bayrağı dalgalanıyorsa, hepsi kahramanlarımız sayesinde oldu. Büyüklerimiz o bayrak yere inmesin diye Kıbrıs’a giderek mücadele etti. Bugün Gazze’de İsrail tarafından nasıl bir işgal varsa, 50 yıl öncede orada aynısı vardı. Kıbrıs, o günden beri cumhuriyet ile yönetilerek tanınmak için mücadele ediyor. Dünyanın da Kıbrıs’ı tanıması lazım ama hala orada ambargolar var. Kıbrıs’ın derdi çok ama dünyada yalnız olmadığını Türk Milleti olarak gösterdik. Biz görevimizi yaptık. Şehitlerimize, gazilerimize minnettarız. İnşallah 50’nci yılımızı görkemli ve coşkulu şekilde kutlayacağız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm dünyada tanındığı bir yıl olmasını diliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Aydoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Lüleburgaz Temsilciği Başkanı Faruk Batı’ya plaket takdim etti.

Batı’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

131 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page