top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

Ağaca çarpan teller yangın çıkardı

“Yangından ucuz kurtuldular!”

Lüleburgaz’da 39 Burda AVM arkası, Lüleburgaz TPAO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısında ki müstakil evlerin ahırında çıkan yangında facia son anda engellendi.

Lüleburgaz’da, 39 Burda AVM arkası, Lüleburgaz TPAO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısındaki müstakil evlerde, iddiaya göre elektrik tellerinin ağaca sürtmesi sonucu çıkan kıvılcımlardan yangın çıktı.

6 Ekim Pazar günü yaşanan olayda elektrik tellerinin ağaca sürtmesi ile kıvılcımlar bir evin saman dolu ahırına düştü.

Rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyüp yayılan alevlere olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahale ederken, yangın evin pençelerine sıçradığı anda kontrol altına alındı.

“KAMYON GEÇTİKTEN SONRA OLAN OLDU”

Olaya an be an tanık olan ev sahibi Rabia Abatay; “Ben çatıda tarhana seriyordum. Bir kamyon geçti hızla. Kamyon geçtikten sonra elektrik kablosu ağaca sürtündü ve kıvılcımlar hemen aşağıda ki ahıra düşmeye başladı. Ben koşup gelene kadar alevler büyüdü ve hemen itfaiyeyi aradım.” dedi.

Küçükbaş hayvanların bakımı için kullanılan ahırda yangın başladığı sırada içerisinde herhangi bir canlının bulunmadığı tespit edildi.

“SADECE MADDİ ZARAR VAR”

Zararlarının sadece maddi olduğunu belirten Abatay; “Sadece maddi hasarımız var. Bir cana zarar gelmedi şükürler olsun. Yanan ahırın hemen bitişiğinde evimiz ve bir ahırımız daha var. Yangın tam oraya sıçradığında ekipler gelip müdahale etti.” diye konuştu.

Yaklaşık 150 bin TL’lik maddi hasarlarının olduğunu aktaran Abatay; “Canımıza gelmedi, canımız sağ olsun. Evimizin önünde ki kanepe yanmaya başlamıştı, evimizin camları yandı. Evimizin bitişinde ki ahır kapısı yandı. Alevler içeri yayılmadan yangın durduruldu şükürler olsun.” ifadelerini kullandı.

“ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM”

Polis ekiplerinin sorması üzerine mal sahibi Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nden (TREDAŞ) şikayetçi oldu.

Yangının bir ihmal kaynaklı olduğunu iddia eden görgü tanığı ise; “Elektrik direği evin dibinde, teller ise ağacın ve dalların içinden geçiyor. Ağaç zaten yanmış oradan sıçrayan alev ve kıvılcım ahırı da ateşe vermiş. Basit bir rüzgarda bile bu yaşanabilirdi.” ifadelerini kullandı.

614 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page