top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

“Atatürklü olmak ayrıcalıktır”





Lüleburgaz Atatürk İlkokulu’ndan mezun olan 4. sınıflar için mezuniyet töreni düzenlendi.

4. sınıflar için düzenlenen mezuniyet töreninde veliler ve öğrenciler duygusal anlar yaşadı.

Okul bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, törende devir teslim töreni de yapıldı.

Ardından öğrencilere sınıf öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri teslim edilirken, program sonunda 124 öğrenci hep birlikte kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü İzzet Arslan, mezun olan 4. Sınıf öğrencilerini kutlayarak bundan sonraki okullarında başarılarının devamını diledi.

Atatürk İlkokulu olarak, ülkede zorunlu olan 12 yıllık eğitimin en temelini verdiklerini aktaran Arslan, temelin sağlam olması için özveri ile çalıştıklarını kaydetti.

Arslan açıklamasında, “Eğitimde yaş yoktur, eğitimin yaşı yoktur, öğrenmenin yaşı yoktur. Beşikten mezara kadar insanoğlu eğitimin içerisindedir. Biz burada Atatürk İlkokulu olarak, ülkemizde zorunlu olan 12 yıllık eğitimin en temelini veriyoruz. Bir binanın sağlam olması için temelinin sağlam olması gerekiyor. Burada, temelin çok sağlam olması için çabalıyoruz. İnşallah hepsi birer efsane olur. Öğrencilerimizin hepsi birbirinden çalışkan ve değerli. Ben Atatürk İlkokulu’na bu sene geldim. Gelme sebebim ise öğretmen kadrosunun mükemmel olmasıydı. Atatürk İlkokulu’nda öğrenci olmakta, öğretmen olmakta ayrıcalıktır.” dedi.

Ailelere de çağrıda bulunan Arslan, çocuklarını ileride lise eğitiminin ardından üniversiteye zorla göndermemelerini istedi.

Her öğrencinin muhakkak en üst düzey eğitimi almasını istediklerini ifade eden Arslan, fakat her bireyin belli bir kapasitenin olduğunu hatırlattı.

Arslan, “Her öğrencinin üniversite okuması mümkün değil. Veliler olarak bunu zorla yaptırmaya çalışırsak, ülkenin ihtiyacı olan ara eleman açığını engellemiş olup, öğrenciyi de mutsuz ederiz. Elektrikçi, sanayici, marangoz gibi mesleklere de eleman ihtiyacı var. Unutulmasın günümüz şartlarında birçok meslek sahibi öğretmen maaşının iki üç katını kazanıyor” diye konuştu.

240 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page