top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Bankadan eli boş döndüler


BES: “5 bin lira ikramiye hesaplara yatırılmalıdır”

Emeklilere verilecek ikramiyeden faydalanacağını düşünerek bankalarına giden bazı emekliler eli boş döndü.

Ziraat Odasına kaydı olan emekliler ikramiye tarihi gelince bankalarına paralarını almak için gittiler. Gittikleri bankalarda ikramiye haklarının bulunmadığını öğrenen emekliler sebebini sorgulayınca Ziraat Odasına kayıtlı oldukları için olduğunu öğrendiler.

EMEKLİLER SADAKAYA MUHTAÇ DEĞİLDİRLER”

Birleşik Emekliler Sendikası Örgütlenme Sekreteri Taner Günerbüyük konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Günerbüyük açıklamasında; “Emekliler sadakaya muhtaç değildirler. Sözde emeklilerin hesabına 5000 lira yatırdık diyen devlet yetkilileri, hesaplarına para yatan emeklilerin toplam emekliler içindeki sayısı çok düşük kalıyor.

17 milyon emekli olduğu söyleniyor, bunun içinde 3 milyon 800 bin emekliyi kapsayan, (çalışan emeklilere, esnaflık yapan emeklilere, yönetici olan) ikramiye verilmeyeceğinin açıklaması yapılmıştı.

6 milyon da dul ve yetime, 3 bin 750 lira, 2 bin 500 lira, 1.250 lira ikramiye verildi. (dul emekliye 3 bin 750 lira, dul birde yetimi olana 2 bin 500 lira, yetim olana 1.250 lira).

Bunun dışında Ziraat Odası’na kayıtlı üretici köylüye de 5 bin lira ikramiye verilmedi, tahmini ikramiye verilen emekli sayısı bu verilere göre Türkiye’de 5 milyonu geçmemektedir.

Birleşik Emekliler Sendikası olarak diyoruz ki; fakatsız, amasız tüm emeklilere (17 milyon) 5 bin lira ikramiye hesaplara yatırılmalıdır. Şu anda emeklileri parçalama, bölme, birbirine düşürme gibi gördüğümüz bu uygulama, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.

Bu tür uygulamalara dur demenin yolu, Birleşik Emekliler Sendikası'na üye olmaktan geçer, mücadele etmekten geçer, güç olmaktan geçer.” dedi.

110 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page