top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Bayramda örnek davranış

İmeceyle etleri dağıttılar

Lüleburgaz TOKİ 1266 ada site sakinleri kurban bayramında herkese örnek bir davranışa imza atarak küçük büyük demeden yaklaşık 50 kg kıymayı mangal yaparak herkese ikram etti. Site sakinlerinden İbrahim Yılmazer; “Kesmiş olduğumuz kurbanları dağıttığımızda ulaşamadığımız aileler veya çocuklar vardır diye düşündük. Site bahçesinde mangal yakarak bütün herkesin et yemesine vesile olmak istedik” dedi.


Lüleburgaz TOKİ 1266 ada sakinleri kurban bayramında herkese örnek bir davranışa imza attı.

TOKİ sakinleri, hayırsever vatandaşlardan ve kendi kestikleri kurbanlardan topladıkları kurban etlerini kıyma makinesinden çekerek köfte haline getirdi. Bayramın ikinci günü site bahçesinde büyük bir mangal yakılarak herkese köfte ikram edildi.

Kurban kesen ve kesmeyen herkesin hazırladığı yaklaşık 50 kg köfte, 7’den 77’ye herkese dağıtıldı.

“İMECE USULÜ İLE ÇOCUKLAR SEVİNSİN, İYİLİK ÇOĞALSIN İSTEDİK"

Herkesin gönlünce et yemesine vesile olduklarını belirten site sakinlerinden ve hayırsever İbrahim Yılmazer; “Bu bayram farklı bir şey düşünmek istedik. Kesmiş olduğumuz kurbanları dağıttığımızda ulaşamadığımız aileler veya çocuklar vardır diye düşündük. Site bahçesinde mangal yakarak bütün herkesin et yemesine vesile olmak istedik. Buradaki amacımız gösteriş yapmak değil bilakis imece usulü ile çocuklar sevinsin, iyilik çoğalsın istedik. Başta yönetim olmak üzere bağış yapan destek olan emek veren herkese çok teşekkür ederiz. Bu yıl yaptığımız etkinliğimizi her yıl yaparak gelenekselleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

448 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

תגובות


bottom of page