top of page

“Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz!”




CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları tarafından çocuk istismarına ve kadına yönelik şiddete dikkat çekilmek için 23 Eylül günü parti binasında bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması dolayısıyla parti de bulunanlara çocuk istismarına farkındalık yaratmak için ‘mavi kurdele’ takıldı.

Basın açıklamasını okuyan CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları Başkanı Latife Uysal, Diyarbakır’da boğularak öldürülen Narin Güran ve Tekirdağ’da darp ile cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin durumuna üzüldüklerini belirterek konunun takipçisi olacaklarını aktardı.

Uluslararası ve ulusal anlaşmaların uygulanmasını istediklerini Uysal, çocuk istismarına ve kadına yönelik şiddete karşı Lanzarote Sözleşmesi ve 6284’ü uygulanması gerektiğini belirtti.

“İNSANLIK DIŞI OLAY HEPİMİZİ DERİNDEN YARALADI”

Son 2,5 yılda 3 bin 364 çocuğun önlenebilir şiddetlerden dolayı hayatını kaybettiğini belirten Uysal; “Türkiye maalesef son dönemde birbiri ardına gelen çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet vakalarıyla sarsılmaktadır. Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulanan 8 yaşındaki Narin’in kaybının birinci ayını doldurduğumuz şu günlerde acısı hala tazeyken bu kez Tekirdağ’da yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden yaraladı. 2 yaşındaki Sıla bebeğin istismar ve darp sonucu hastaneye kaldırıldığı ve hayatta kalma mücadelesi verdiği haberleri kamu vicdanını derinden sarsmaktadır. Görülmelidir ki Sıla bebeğin bu mücadelesi bu ülkenin her biri birbirinden özel çocukların ve kadınlarının hayatta kalma haklarını koruma mücadelesidir. Maalesef bu olayların nasıl olduğunu biliyoruz. ‘Bir kereden bir şey olmaz’, ‘küçüğün rızası var’ diyen anlayışın bugün geldiği noktanın mimarlarına sesleniyoruz. Çocuklara yönelik istismarı araştırmayı reddederek bugün Narin’i, Leyla’yı, Hazal’ı, Zeynep’i kara toprağa mahkum ettiniz. 2016 yılından bu yana kaybolan çocuklara ilişkin verilerin olmayışından, bu verileri gizlemekten utanıyor musunuz?” dedi.

“BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEK İSTİYORUZ”

Yasalar ile şiddetin önlenebileceğini aktaran Uysal; “Çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet toplumun her kesimini etkileyen yapısal bir sorundur ve bu sorun ancak yasaların eksiksiz ve kararlılıkla uygulanması ile çözülebilir. 6284 sayılı yasanın uygulanması, cezasızlık politikalarına son verilmesi, mağdurlara yönelik kanuna ve destek mekanizmalarının güçlendirilmesi artık zorunludur. Uluslararası anlaşmaların özellikle ‘Lanzarote Sözleşmesi’nin’  tam anlamıyla uygulanmasını talep ediyoruz. Türkiye'nin taraf olduğu bu sözleşme çocuk istismarını önlemeyi amaçlamakta, devletin bu konuda sorumluluk alması gerekmektedir. Görüyoruz ki 6284 başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası hukuk kurallarının hedefe koyulduğunu görüyoruz. Cezasızlık politikasını hukuk sitemimize egemen kılan bu tutum elbet politiktir. Türkiye’de kadınların, çocukların haklarını korumak için mücadele eden tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, dernekleri ve duyarlı vatandaşlarımızı hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Bizler CHP Kadın Kolları olarak bu mücadelenin sonun kadar takipçisi ve destekçisi olacağız. Bu toplumda her bireyin gurular ve onuruyla yaşayabileceği bir düzeni kurana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan sesleniyoruz; iktidara geldiğimizde ilk işimiz İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe koymak ve 6284’ü gerektiği gibi uygulamak olacaktır. Şiddete, istismara ve cezasızlığa karşı sesimi yükseltiyoruz ve haykırıyoruz; ‘bir kişi daha eksilmek istiyoruz.’ ifadelerini kullandı.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page