top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

“Bu yağma düzenini işçiler değiştirecek”

1 Mayıs günü 11:00’da buluşulacak

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yapan Türkiye İşçi Partisi Lüleburgaz İlçe Örgütü; “Haftada 6 gün, günde 10-12 saat sömürülmeye ‘dur’ dediğimizde bu zenginler düzeni sarsılacak. Sendikalaşmamızın önündeki engelleri teker teker kaldırdığımızda işin rengi değişecek.  Cumartesi'yi patronların elinden alıp kendimize ait kıldığımızda nefes alacağız” dedi.


Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi Lüleburgaz İlçe Örgütü, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın Lüleburgaz’da kutlanacağını ve herkesi bayram günü saat 11:00’da Yeni Tören Alanı’nda buluştuktan sonra kortej eşliğinde Kongre Meydanı’nda yapılacak mitinge katılmaya davet edildiği kaydedildi.

“CUMARTESİ'Yİ PATRONLARIN ELİNDEN ALIP KENDİMİZE AİT KILDIĞIMIZDA NEFES ALACAĞIZ”

Yapılan açıklamada; “Her geçen gün daha da yoksullaşan emekçiler, iktidarın gözden çıkardığı emekliler, gençler ve kadınlar ‘artık yeter’ dedi. Ama iş bitmedi. Bu düzenin fişini işçiler çekecek. Haftada 6 gün, günde 10-12 saat sömürülmeye ‘dur’ dediğimizde bu zenginler düzeni sarsılacak. Sendikalaşmamızın önündeki engelleri teker teker kaldırdığımızda işin rengi değişecek.  Cumartesi'yi patronların elinden alıp kendimize ait kıldığımızda nefes alacağız. Kreş hakkımızı kazandığımızda, Eşit işe eşit ücreti sağladığımızda, kadın işçilere dönük taciz ve mobbingi durdurduğumuzda eşitliğe ve özgürlüğe yaklaşacağız. 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü. 2024 yılının 1 Mayıs'ı işçilerin, emekçilerin, emeklilerin ve gençlerin iktidara meydan okuduğu gün olacak. Haklarımızı kazanmaya başlayacağız. Bu yağma düzenini işçiler değiştirecek. İşçiler kazanacak, yoksullar kazanacak, Saray'ın zenginleri kaybedecek” denildi.

104 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page