top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

Büyükkarıştan’da işçi kıyımı!

“Oturma eylemi başlattılar”

Büyükkarıştıran Belediyesi’nde çeşitli kadrolarda yer alan 3 personelin işine son verilmesi sonrası DİSK Genel- İş Sendikası Trakya Şube üyeleri duruma tepki göstererek belediye binası önünde basın açıklaması yapıp, oturma eylemine başladı.

Belediye binası önünde toplanan grup adına Genel-İş Trakya Şube Başkanı Caner Makasçı basın açıklamasını yaparken, seçimlerin ardından Büyükkarıştıran Belediyesi’nde çalışan üyelerinin, çeşitli baskı ve mobbing uygulamalarıyla farklı muamelelere tabi tutularak yıldırılmak istendiğini belirtti.

Bugün itibariyle ise, 3 arkadaşlarının iş akitlerinin “görülen lüzum üzerine ve performans düşüklüğü” gerekçesiyle feshedildiğini aktaran Makasçı, “İçinde bulunduğumuz ekonomik krizin bütün yükü zaten emekçilere yıkılmışken üstüne bir de işçileri işten çıkarılarak mağduriyetlerinin artırılması sosyal demokrat belediyecilikle de vicdanla da bağdaşmaz.” dedi.

İş akitleri feshedilen üyelerin haklarının ihlal edildiğini ifade eden Makascı, işverenin daha fazla üyeyi işten çıkarma yönündeki söylemlerinin olduğunu bildiklerini ve bunu kabul etmediklerini kaydetti.

“BELEDİYE YÖNETİMİNİN İŞÇİLERİ İŞE İADE ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Bu adaletsizliğe karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydeden Makascı, “Bilmelidirler ki insanların çalışma hakkı anayasal bir haktır ve engellenemez. Bu hakkın engellenmesi ülkemizin altına imza attığı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmelerine de aykırıdır. Biz alın teri ile ekmeğini kazanan, kamu hizmeti sunan işçileriz. Seçim öncesinde ve sonrasında yaşananlarda, belediyede çalışan bu emekçilerin hiçbir sorumluluğu yoktur. Bizleri siyasetin kısır çekişmelerinin içine çekmeyiniz. Yaşanan siyasi çekişmelere işçileri kurban etmeyiniz, emeğe saygı gösteriniz. CHP’li bir belediye başkanından beklediğimiz; daha fazla demokrasi, işçilerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve çalışma barışının sağlanmasıdır. Değerli Büyükkarıştıranlılar; hukuksuzca işten çıkarılan işçiler, sadece görevlerini yerine getiren emekçilerdir. Büyükkarıştıran’ın çöpünü toplayan, yolunu yapan, suyunu akıtan, kanalizasyonunu temizleyen, bu emekçiler; doğumdan ölüme kadar her an sizlerin hizmetindeydiler. Hukuksuz bir şekilde iş akitleri feshedilen işçilerin, İş Kanunu ve Toplu İş Sözleşmesi hükümleri çerçevesinde, mahkemeler tarafından büyük tazminatlara hükmedileceği açıktır. “Görülen lüzum” bahanesiyle keyfi olarak, yani hukuksuzca işten çıkarılan bu işçilerin tazminatlarının hesabını kim, nasıl verecek?

Büyükkarıştıran halkı, sizleri hizmet etmek için seçti; işçilerin, ailelerinin ve çocuklarının geleceğini karartmak için değil. Yapılan bu haksızlığın ve keyfiliğin sonuna kadar karşısında duracağımızın ve üyelerimizin haklı taleplerinin her koşulda savunucusu olacağımızın bilinmesini isteriz. Belediye yönetiminin bu haksızlıktan bir an evvel dönerek işçileri işe iade etmesini ve bu uygulamalarından vazgeçmesini istiyoruz.


Bu hukuksuzluğa karşı üretimden gelen gücümüzü ve tüm demokratik haklarımızı kullanacağız. Bugünden itibaren mesai saatleri içerisinde çıkarılan işçiler olarak işimize dönene kadar ailelerimizle birlikte oturma eylemine başlayacağız.

Büyükkarıştıran halkını bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında başlatmış olduğumuz süresiz oturma eylemine destek vermesini ve bizlerle dayanışma içinde olmalarını bekliyoruz.” dedi.

961 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page