top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

CHP’de gündem kadın cinayetleriydi!

Ali Can: “Çürümüşlük, kokuşmuşluk ve ahlaki çöküntü içerisindeyiz”

Haftalık olarak düzenlenen Lüleburgaz CHP İlçe Başkanlığı toplantısı, 7 Ekim Pazartesi günü Lüleburgaz CHP İlçe Başkanlığı Binası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda ülke gündemindeki kadın cinayetleri ve istismarı konuları ele alınırken, çok sert açıklamalarda bulunuldu.

“KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Lüleburgaz CHP İlçe Başkanı Ali Can; “Kadın cinayetleri artık gerçekten politiktir. Ülke gündemi ve politikasıyla çok yakından ilgili bir durum olmaya başladı. Taciz, istismar, tecavüz ve cinayet olayları neticesinde suçlular hak ettiği cezaları almadığı için, her geçen gün bahsi geçen vakalar artış gösteriyor.

Narin bebeğin cinayeti örtbas edilmeye çalışılıyor, normal bir cinayetmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Kayıp çocuklarımızın akıbeti belli değil. Şu konunun altını çizmek gerekir; ekonomik krizi bir şekilde halledebiliriz. Yetkin bir kadro ile bu sorunlar çözülür. Bizi yöneten yetkin kadrodan bahsetmiyorum. Gerçekten yetkin bir kadrodan bahsediyorum.

Fakat bu toplumsal ve ahlaki çöküntüyü nasıl halledeceğimizi kara kara düşünüyoruz. Gerçekten bir çürümüşlük, kokuşmuşluk ve ahlaki çöküntü içerisindeyiz.” dedi.

“DEVLET OKULU HİZMETİNİ BU NOKTAYA GETİRDİLER“

Geçtiğimiz hafta toplantının ana gündem maddesi olan devlet okullarının kirliliği konusuna da değinen Can; "Ben öğretmen kökenliyim. İlçe ve çevre beldelerimizde birçok okul yönetimiyle konuştum. Temizlik malzemelerimiz mevcut fakat bunları kullanacak personel yok. Ya veliler bunu gönüllü şekilde yapıyor, ya da yine kendi aralarında para toplayıp bir şekilde halletmeye çalışıyorlar. Devlet okulu hizmetini bu noktaya getirdiler! İnanır mısınız İmam Hatip kadrolarında açık var. Nasıl olur? Nasıl olur anlatayım; İmam Hatip kadrolarını alıp daha üst makamlarda yönetici yaptılar. Yerine atama yapıldı mı? Hayır. Artık İmam Hatipler’de bile kadro açığı var.” ifadelerinde bulundu.

“ÖZELEŞTİRİ YAPACAĞIZ”

Parti üyelerinin asıl hedefe odaklanması gerektiğinin altını çizen Can; “Biz ne yapıyoruz? Birbirimizle çarpışıyoruz. Bizim hedefimiz olan AKP ile uğraşacağımıza biz, birbirimizle uğraşıyoruz. Hedefimiz yerel iktidardan sonra genel iktidar diyorduk. Bunun için herkesin elini sıkmak, herkesle tokalaşmak zorundayız. Herkesi kucaklamalıyız.

Klasik muhalefetten çıkmamız lazım. “AKP bunu yaptı, AKP şunu yaptı.” Kardeşim vatandaş bize, bizim ne yapacağımızı soruyor. Siz nasıl çözümler üreteceksiniz. Biz kendi programımızı anlatacağız insanlara. Ekonomi, tarım, sosyal ve asayiş politikalarımız ne olacak bizim? Bunları anlatacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.

65 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page