top of page

CHP’den 4’üncü madde tepkisi!

“HÜDAPAR Genel Başkanı’nı rahatsız eden ne?”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısı 23 Eylül günü tekrar başladı. Toplantıda lçe Başkanı Ali Can ve İl Başkanı Bora Terzi, HÜDAPAR Genel Başkanı’nın Anayasa’nın 4’üncü madde ile söylediği sözlere tepki gösterdi. Can; “4’üncü madde ilk 3 maddenin ‘değiştirilemez, değiştirilmesi teklif bile edilemez’ diyor. Yani ilk 3 maddenin değiştirilmesi istendiğini anlamına geldiğini ahmaklar bile anlamıştır” dedi. Terzi ise; “HÜDAPAR Genel Başkanı’nı ne rahatsız etti ki böyle bir söz söylüyor” ifadelerine yer verdi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan halk toplantısı yaz tatili arasının ardından 23 Eylül günü parti binasında yeni sezonu açtı.

İlçe Başkanı Ali Can başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Bora Terzi ve partililer de katılım sağladı.

Halk toplantısında konuşan Can ve Terzi, Anayasa’nın 4’üncü maddesini değiştirmek İsteyen HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na tepki gösterdi.

“AHMAKLAR BİLE ANLAMIŞTIR”

Halk toplantılarının tekrar başlaması dolayısıyla heyecanlı olduğunu belirten Can; “Anayasa’nın 4’üncü maddesini değiştirmeye çalışanlar insanlar dinle ve Allah ile aldatmaya o kadar alışmışlar, zekalarını ve algı düzeylerini küçümsemeye başlamışlardır. İktidarın küçük ortaklarından HÜDAPAR’ın Genel Başkanı’nın konuşmasında gördük. Oysa, 4’üncü madde ilk 3 maddenin ‘değiştirilemez, değiştirilmesi teklif bile edilemez’ diyor. Yani ilk 3 maddenin değiştirilmesi istendiğini anlamına geldiğini ahmaklar bile anlamıştır. Bunlar gündemi uydurmak için yapılan manevralardır. İktidarın Anayasaya karşı ve hükümlerine uyması laikliği, hukuk devletini, bağımsız yargıyı yok etmesi sadece suç olan Anayasa’ya aykırılık eylemi değil bir ahlak sorundur. Ettiği yemine de uymuyor. Onun için her derdin var bir çaresi Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

“HALKIMIZIN GÖZÜNDE İKTİDAR ALTERNATİFİ BİZİZ”

Can; “Yerel de iktidar olduk bundan sonra da genel de iktidara gitmekteyiz. Adım atıyoruz. Attığımız her adıma bu adım bizi iktidara yaklaştırıyor mu? Diye sorgulamak zorundayız. Küçük hesaplaşmalara dahi bundan sonra partimizin hiçbir evladının böyle bir gündeme vakit ayırmaması gerek. Kafanızdan silin eski gündemleri. Sadece geleceğe bakalım. Demokrasimiz, ekonomimiz, geleceğimiz tehdit altında. Bunu değiştirecek güç Cumhuriyet Halk Partililerdir. İktidara odaklanmalıyız. Bu memleketin bize ihtiyacı vardır. Halkımızın gözünde iktidar alternatifi biziz. Küçük hesapların değil büyük hedeflerin yolcusu olma iradesine koşacağız. 86 milyonla bu milleti ayağa kaldıracağız. Bunun için çok çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

“HÜDAPAR GENEL BAŞKANI’NI RAHATSIZ EDEN NE?”

CHP İl Başkanı Bora Terzi, Diyarbakır’da boğularak hayatını kaybeden Narin Güran’a Allah’tan rahmet dileyerek, suçluların adalet önünde yargılanacağını belirtti.

Terzi, yaklaşık 2 hafta önce Pınarhisar’da Atatürk heykeline yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Gençlik Kolları İl Başkanı seçilen Yavuz Aydemir’i tebrik eden Terzi yeni görevlerinde başarılar diledi.

HÜDAPAR genel Başkanı’na tepki gösteren Terzi; “Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı’nın ortaklarından, HÜDAPAR Genel Başkanı’nın ‘Yeni anayasada değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddeler olmamalıdır’ sözünü de şiddetle kınıyorum. HÜDAPAR Genel Başkanı’nı ne rahatsız etti ki böyle bir söz söylüyor. HÜDAPAR Genel Başkanı’nı rahatsız eden ne? HÜDAPAR Genel Başkanı’nı; Türkiye Devleti’nin bir Cumhuriyet olduğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu, Türkiye Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğu, dilinin Türkçe olduğu, bayrağının beyaz ay yıldızlı al bayrak olduğu, milli marşının İstiklal Marşı olduğu, başkentinin Ankara olduğu rahatsız ediyor. Bu maddeler Anayasa’da kalmalı değiştirilmesi tekli dahi edilmemelidir. HÜDAPAR Genel Başkanı bu yüzden yapılacak yeni anayasada değiştirilemez değiştirilmesi dahi teklif edilemez şeklinde bir madde olmasını istemiyor. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki; Anayasa’nın 153. maddesinde Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının kesin olduğu, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağladığı açıkça belirtilmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında vermiş olduğu hak ihlali kararını uygulamayarak, Can Atalay’a TBMM’de yemin ettirmeyenler ile çağdaş, demokratik, insan haklarına saygılı, kişi hak ve hürriyetlerini önceleyen bir anayasa yapmak da asla mümkün değildir” dedi.

Terzi, konuşmasını İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı hakkında bilgi vererek sonlandırdı.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Komentarze


bottom of page