top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

Defolu balıklara dikkat!

Denizlerde balık bolluğunun yaşandığı bu dönemde özellikle palamut ilk zamanlarına göre irileşirken, yaklaşık 1,5 kilo gelmesiyle dikkat çekiyor. İğneada Balıkçısı tezgahtarı Erman Özpamuk her yerden balık alınmaması konusunda vatandaşı uyarırken, defolu balığa dikkat çekti. Özpamuk, “Piyasada maalesef defolu balıklar da var. Av aşamasında sert bir şekilde avlanıyorlar, makaradan geçirilip eziliyorlar. Balığın içerisindeki sidikli kısımda sızma oluyor ve bu balıklar piyasaya da sürülüyor.” dedi.

Denizlerde balık bolluğunun yaşandığı bu dönemde özellikle palamut irileşirken, yaklaşık 1,5 kilo gelmesiyle dikkat çekiyor.

Yılmaz mahallesi, Eski Kırklareli Caddesi’nde bulunan İğneada Balıkçısı ve Balık Restoran Lokanta işletme sahibi Murat Önal, palamutun gramajını yükselttiğini belirtti.

Denizlerde palamutun bolluğuna dikkat çeken Önal; “Palamut bol evet fakat gramajları da arttı. Gramajları arttıkça fiyatlar da biraz arttı doğal olarak. Balıklar sezon başında 500-600 gram geliyordu ve 100 TL’den tezgahlarda yerini alıyordu. Bugün palamutlar 1 kilo ile 1,5 kilo arasında geliyor. Vatandaşa fiyatlar yükseldi gibi gelebilir ama aslında daha önce iki palamut alan bir vatandaş şuan bir palamut ile aynı gıdayı tüketmiş oluyor. Bu yüzden de fiyatları 150-200 bandında değişiyor.” dedi.

“DEFOLU BALIKLARA DİKKAT”

İğneada Balıkçısı tezgahtarı Erman Özpamuk ise dikkat eden bir konuya değinerek, av yöntemlerinin de fiyatlara etti ettiğini belirtti.

Piyasada ucuz olan defolu balık satıldığını aktaran Özpamuk, “Piyasada maalesef defolu balıklar da var. Av aşamasında sert bir şekilde avlanıyorlar, makaradan geçirilip eziliyorlar. Balığın içerisinde ki sidikli kısımda sızma oluyor ve bu balıklar piyasaya da sürülüyor. Bizde ki palamutlar gırgır balığı olarak geçiyor. Havuz sistemi ile yakalanıyor ve kaliteli balıklar. Fiyatlar da ki farklar da buradan meydana geliyor genelde” ifadelerini kullandı.

“SEVDİĞİMİZ İÇİN VAZGEÇEMİYORUZ”

Akşam yemeğine balık almak için tezgaha gelen vatandaş Şeyma Yokuş ise fiyatların artmasına rağmen balığı sevdikleri için vazgeçemediklerini belirtti.

Yokuş; “Fiyatlar yükseliyor evet ama her şeyde yükseliyor. Hiçbir şey almamamız lazım o zaman bu mantıkla. Balığı biz seviyoruz ve tüketiyoruz düzenli. Yapacak bir şey yok, artsa da almaya devam edeceğiz” dedi.

İğneada Balıkçısında 26 Ekim Cumartesi günü tezgah fiyatları şu şekilde görüldü: “Hamsi 300-350 TL, İstavrit 300 TL, Mezgit 350, Mırlan 400-500 TL, Çinekop 400-600 TL, Çupra, levrek 700 gram olarak tanesi 200 TL, orijinal deniz levreği 2-2.5 kilo 800 TL”

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page