top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

Dubai çikolatasına ilgi arttı

“Dubai ile alakası yok”

Son zamanlarda tüm dünyada popülerliğini arttırmış olan Dubai Çikolatası, Lüleburgaz’da da popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Lüleburgaz’da Gündoğmuş Kuruyemiş işletmesinin sahibi Zeynettin Gündoğmuş, Dubai Çikolatasının, Dubai ile alakası olmadığının altını çizerek; “Dubai çikolatası dediğimiz ürün; içerisi dışarısı komple çikolata, içi bol kadayıf ve Antep fıstığından oluşuyor. Meşhur yapan kısım kadayıf ve Antep fıstığı zaten. Türkiye de bir arkadaş üretirken sosyal medyada videosunu paylaşıyor ve çikolata popüler oluyor.” dedi.

Son zamanlarda tüm dünyada popülerliğini arttıran Dubai Çikolatası, Lüleburgaz’da da aranmaya başlandı.

Sosyal medyada popüler olan çikolatanın fiyatları ise işletmeden işletmeye değişiklik gösteriyor.

“DUBAİ İLE ALAKASI YOK”

Lüleburgaz’da Gündoğmuş Kuruyemiş işletmesinin sahibi Zeynettin Gündoğmuş, Dubai Çikolatasının, Dubai ile alakası olmadığının altını çizerek; “Dubai çikolatası dediğimiz ürün; içerisi dışarısı komple çikolata, içi bol kadayıf ve Antep fıstığından oluşuyor. Meşhur yapan kısım kadayıf ve Antep fıstığı zaten. Türkiye de bir arkadaş üretirken sosyal medyada videosunu paylaşıyor ve çikolata popüler oluyor.

Baktığımız zaman çikolatanın Dubai ile de bir alakası yok. Benim bildiğim kadarıyla kadayıf ve çikolata Dubai’de yok. Antep fıstığı zaten Antep fıstığı. Bizim yöremizin ürünleri ile yapılmış bir çikolata. Medya işte, reklam. Üretim yapmak ayrı, pazarlama ayrı bir zanaat. Benim bildiğim kadarıyla Dubai şehri ile bir alakası yok, üreten kişi belki pazarlama taktiği olarak “lüks” kavramını çağrıştıran bir isim koymak istemiştir ve ismi böyle olmuştur.” dedi.

FİYAT TARİFESİ HER BÜTÇEYE UYGUN

Boyutuna göre fiyat tarifesinin değiştiğini belirten Gündoğmuş; “Fiyatlar, bizim klasmanda boyutuna bağlı olarak ortalama 25 ile 500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Küçük kare boyutu 25 TL, büyük kare boyutu 150 TL, dikdörtgen 45 TL ve en büyük boyu içinde ki kadayıf ve Antep fıstığının bol olmasından ötürü 500 TL fiyat tarifesine sahip.” diye konuştu.

“İNSANLARI MAĞDUR ETMEMEK LAZIM”

Fiyatların şişirildiğini söyleyen Gündoğmuş; “Şimdi eğer ham maddeye zam gelirse, ben de zam yapıyorum. Bunun dışında yapılanlar mağduriyet oluşturuyor. Üretim kaynaklı, tedarik olanakları ile ilgili fiyat tarifeleri de var. Benim ürünü tedarik etmem daha kolaysa fiyatı daha ucuz tutuyorum. Herkes bu imkanlara sahip olmuyor.” ifadelerini kullandı.

Gündoğmuş, “Yine de fiyat tarifelerini abartmamak, insanları mağdur etmemek lazım. Fahiş fiyat sorununu bu sektörde de yaşıyoruz kalan her sektör gibi. Yapmamak lazım, karşıyım. Bu lezzetleri herkesin tatması gerekiyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言


bottom of page