top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

Eğitim Bir-Sen’den ÖMK açıklaması


Eğitim Bir-Sen Lüleburgaz İlçe Temsilcisi Mehmet Şanlıer, yeni yasama yılının başlamasıyla meclis gündemine gelen “Öğretmenlik Meslek Kanunu” hakkında açıklamada bulundu.

Şanlıer, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte ele aldığı ilk konulardan biri Öğretmenlik Meslek Kanunu olmuştur. Bu vesile ile sendikamızın konu hakkındaki görüşlerini tekrar öğretmen camiamız ve kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Daha önce hazırlanan kanun sadece kariyer basamaklarını düzenleyen, o da sorunlara çözüm üretemeyen bir sığlıkta kalmıştı. Yapılacak kanunun mevcut ve muhtemel sorunlara çözüm üretecek ve işleyişin önündeki tıkanıklıkları açacak bir kanun olması beklentimizdir.” dedi.

Eğitim Bir-Sen olarak önerilerini sıralayan Şanlıer, “Uzman öğretmenliğe esas hizmet süresinin beş yıl, başöğretmenlik için 10 yıl olmalıdır. Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması gerekmektedir. Eğitimciye yönelen şiddete karşı faili cezalandıran ve caydıran yaptırımlar ve tedbirler getirilmelidir. Adaylığı kaldırılmış bütün öğretmenlerin aile bütünlüğü sağlanmalıdır. İl millî eğitim müdürü ve yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü, eğitim müfettişi, şube müdürü, araştırmacı, eğitim uzmanı kadrolarında bulunanlara da “Uzman/Başöğretmenlik” ünvanı ve hakları verilmeli; idari hiyerarşideki yerleri, görev ve sorumlulukları esas alınarak mali hakları iyileştirilmelidir. Ek ders birim ücretlerinde artış yapılarak, toplu sözleşme görüşmelerinde müzakere ettiğimiz gibi ek ders gösterge rakamı 230’a çıkarılmalıdır. Kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışan yönetici ve öğretmenlere ilave mali haklar verilmelidir. Yöneticilere ÖMK da öngörüldüğü gibi uzun bir sınav ve mülakat süreçlerinden sonra görev verilmesi planlanmaktadır. Böyle bir durumda idareciler 4 yılda bir değerlendirilmeye tabi tutulmamalı kadroları verilmelidir. Sendikamız bu ve benzeri pek çok maddeyi gerekçeleri, uygulama ve çözüm önerileri ile birlikte bakanlığımıza sunmuştur. Diğer konularda da olduğu gibi bu konuda da sadece itiraz etmemiş, olumsuz bir yaklaşımla konuya yaklaşmamış, çözüm önerileri sunmuştur. Dileriz ki bu samimi ve çözüm üreten önerilerimiz meclisimizce dikkate alınır ve uygulamaya konulur.” dedi.

148 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page