top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

Elma Yasası'na bir ödül daha!


Ordu'da düzenlenen Narfest Uluslararası Kısa Film Festivali'ne katılan "Elma Yasası" adlı film, en iyi kısa film kategorisinde finale kalarak büyük bir başarı elde etti. Ayrıca, en iyi senaryo kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Senaryosu Anıl Ergin'e ait olan ve Ufuk Kıray tarafından yönetilen "Elma Yasası", Tiyatro Özlenen Zamanlar ekibinin yanı sıra birçok Lüleburgaz Belediyesi çalışanının da rol aldığı, kadına şiddet konusunu farklı bir bakış açısıyla ele alan bir kısa film.

Narfest Uluslararası Film Festivali'nde seyirciyle buluşan "Elma Yasası", izleyicilerden büyük bir beğeni ve ilgi gördü.

Ödüllerin açıklanmasıyla birlikte en iyi senaryo ödülünü alan Anıl Ergin, festival komitesi başkanı Emre Yüksel'in elinden ödülünü aldı.

Konuşmasında, bu anın kendisi için hayatının en mutlu anlarından biri olduğunu belirten Ergin, festival süresince misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini iletirken, festival boyunca birçok değerli film izleme ve sinema alanında çalışan pek çok kişiyle tanışma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Kendisinin yanı sıra eşi ve çocuğunun da kendisini yalnız bırakmadığını vurgulayan Ergin, senaryosunu görünür kılan yönetmen Ufuk Kıray'a ve senaryosuna hayat veren oyuncu arkadaşlarına da teşekkür etti.

Türkiye'den 375, dünyadan 2 bin 140 film başvurusunun yapıldığı Narfest Kısa Film Festivali'nde hem en iyi senaryo hem de en iyi kısa film dallarında ödül alan "Elma Yasası" filmi, şu ana kadar katıldıkları festivallerden toplamda 5 ödüle layık görülmüş oldu. Ayrıca, katılımını gerçekleştirdikleri diğer festivallerde aynı başarılarını sürdürmeyi hedefliyorlar.

71 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page