top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

Emniyet ve Belediye harekete geçti!

Güvenli alan belirlendi

10 Ekim’de, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu velileri ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Cihan Kara’nın, okulun çıkış kapılarının bitişiğinde ki yolların tek yön olmasına rağmen sürekli ters yönden kullanılması, okul servislerine bir yer ayrılmaması dolayısı ile servislerin de mağdur edildiği ve tüm bunların öğrenciler için tehlike arz ettiği gerekçesi ile gazetemize isyan etmişlerdi. Emniyet ve belediye ekipleri haberimiz sonrası harekete geçerek servisler ve öğrenciler için güvenli alan belirledi.

10 Ekim tarihinde, Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu velileri ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Cihan Kara, okulun giriş çıkış kapılarına denk gelen iki sokağın ters yönden kullanıldığını, bunun da öğrenciler için tehlike arz ettiğini belirterek, duruma isyan etmişti.

Muhtar Cihan Kara, geçen yıl iki öğrencinin burada trafik kazası geçirdiğini, olaylar neticesinde Kaymakamlık ve Lüleburgaz Belediyesi’ne yazılı ve sözlü taleplerini ilettiklerini fakat bir adım atılmadığını belirterek gazetemize açıklama bulunmuştu.

Haberin ardından Lüleburgaz Kaymakamlığı talimatı ile İlçe Trafik Komisyonu’na bağlı emniyet ekipleri gelip bölgede inceleme yapmıştı. Lüleburgaz Belediyesi’nin de duruma duyarsız kalmayıp bölgeye Fen İşleri ekiplerini göndereceği gelen bilgiler arasındaydı.

“HAREKETE GEÇTİLER”

Yolun ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacı ile bölgeye gelen emniyet ve belediye ekipleri, yapılan incelemelerin ardından okul servislerine özel yer tahsis etti.

Servisler için hazırlanan alanda, öğrencilerin de güvenli bir şekilde servislere binip inmesi sağlandı.

Okul servislerinin alanı olarak belirlenen bölgeye park eden sivil araçların ise cezai işlemlere tabii tutulacağı ve bu konuda duyarlı olunması istendi.

Bunun yanında tek yön olarak kullanılan söz konusu iki sokağın, İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı kullanıldığı göz önüne alındığında söz konusu sokakların da düzenlemeye tabii tutulacağı aktarıldı.

Bunun yanında İlçe Trafik Komisyonu, okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin güvenlikleri için gerekli her kararı alacaklarının altını çizdi.

Mahalle muhtarı Cihan Kara, veliler ve mahalle sakinleri, Lüleburgaz Kaymakamlığı, Lüleburgaz Belediyesi ve İlçe Trafik Komisyonu’na gösterdikleri sağduyu ve özveriden ötürü teşekkür etti.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page