top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

Hizmet sevdalısı muhtar!

“Yıllardır bu işi yapıyormuş gibi hissediyorum”

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde rakiplerini geride bırakarak Yılmaz Mahallesi Muhtarı seçilen Çilem Tuncay, seçimden bu güne geçen sürede görevini büyük bir aşkla sürdürüyor.

Mahallenin ihtiyaç ve isteklerini ivedilikle yerine getiren, Lüleburgaz’ın 4 kadın muhtarından biri olan Çilem Tuncay, ilk kez kutlayacağı 19 Ekim Muhtarlar Günü heyecanını da fazlasıyla yaşıyor.

Yapılacak törende sunuculuk görevini üstlenen Tuncay, neden muhtar olmak istediğini, seçimleri nasıl kazandığını ve yaptığı çalışmaları gazetemize anlattı.

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle ziyaret ettiğimiz Yılmaz Mahallesi Muhtarı Çilem Tuncay, neden muhtar olmak istediğini, seçimleri nasıl kazandığını ve yaptığı çalışmaları gazetemize anlatmanın yanı sıra muhtarların vatandaşlara nasıl katkı sağlayabileceğinden bahsetti.

“8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE SERÜVENİM BAŞLADI”

Muhtarlık serüveninin 2019 yılında başladığını belirten Çilem Tuncay; “2019’da seçimlere 20 gün kala adaylığımı koydum. Adaylığımı bu kadar geç koymam sebebi ise arkadaşlarımın beni buna motive etmesiydi, ben kendim biraz çekingendim açıkçası. İnsanlarla iç içe olduğum için, sürekli bir diyalog halinde olduğum için arkadaşlarım; “sen zaten bunu mühürsüz de yapıyorsun, bari görev al” dediler ve bir anda adaylığımı koyma kararı verdim.

20 gün kısa bir süreydi fakat ben 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde karanfillerimi aldım, kadınlarla birlikte yola çıktım. Seçim ofisimi hemen 2 gün içinde hazırladım ve adaylığımı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açıkladım. 20 günün sonunda çok minik bir farkla seçimi kaybettik. Tabii ki bunu bir kayıp olarak görmedim. Bu seçim süreci bana büyük bir tecrübe kattı bir sonra ki dönem seçimlerine nasıl hazırlanacağım konusunda yardımcı oldu” dedi.

“BİR SONRA Kİ DÖNEME KADAR GEÇEN SÜREÇTE MAHALLEM BENİM SEVDAM OLDU”

İnsanları, komşuluk bağlarını ve mahalleyi çok sevdiğini belirten Tuncay; “İşyerimin sonra ki seçime dek sürecek olan beş yıl içinde sürekli açık olması benim insanlarla sürekli iletişimde olmamı sağladı. Kendileri de sağ olsun bana kaybetmiş bir aday gibi davranmadılar hiçbir zaman.  Ben sanki bu görevi yapıyormuşum gibi davranmaları beni bir sonra ki dönem için ekstra motive etti.

Araya pandemi girdi fakat bende sarı basın kartı olduğu için yasaklardan muaftım. Bu sayede basınla ilgili işlerimi yaparken bir yandan da mahallenin sorunları ile ilgilenmeyi ihmal etmedim. Elimden geldiğince komşulara, eşe dosta manevi desteğimle sürekli sokaklardaydım. Bu işi gönülden gelerek yaptım her zaman, takdir mahallelimizindir. Bir sonraki döneme kadar geçen süreçte mahallem benim sevdam oldu.” ifadelerini kullandı.

“ZAMAN GELDİ GEÇTİ VE 6 ŞUBAT’TA SEÇİM İÇİN START VERDİK”

Güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini belirten Çilem Tuncay; “Gün geldi çattı, 6 Şubat’ta seçim dönemi için adaylığımı ilan ettim. Çok çalıştık, bana güvendiler. Bana güvenerek bu görevi verdi halkımız. Güvenlerini boşa çıkarmayacağım.

Arkadaşlarla beraber sahaya indik ve gün boyu dört aday hepimiz üzerimize düşen görevleri yaptık. Akşam olduğunda ve sonucu aldığımızda halk bana bu görevi layık görmüş, teşekkür ederim. Ardından oradan çıktık ve geldik görevimizin başına geçtik. Herkesten Allah razı olsun, muhtar olduktan sonra da benden desteklerini esirgemediler. Sanki yıllardır bu işi yapıyormuş gibi hissediyorum kendimi” açıklamalarında bulundu.

“ELİMİZİ ATTIĞIMIZ HER ŞEYDE ÇOK FAZLA FAYDAMIZ OLDU”

Göreve geldiğinden itibaren mahallelinin yararına çalışmalar yapmak istediklerini belirten Çilem Tuncay; “7 aydır bu görevdeyim ve çok güzel gidiyor. Herkes gibi genel sorunlarımız var tabii ki fakat çok şükür şu ana kadar elimizi attığımız birçok şeyde insanların isteklerini ötelemeden, ertelemeden elimizden geleni yapıyoruz.

Kendi işimden dolayı İstanbul’dan birlikte çalıştığım çok kişi var. İstanbul içerisinde hali hazırda hayır işleri yapan kişilerden bahsediyorum. Lüleburgaz’da da böyle hayırsever insanlar ile diyalog halindeyim fakat ağırlığı şehir dışında. Bahsi geçen hayırseverler bizlere bağışlarda bulunuyor ve biz de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Eğitim öğretim sezonu başlarken birçok öğrenciye yardımda bulunduk, bulunmaya devam edeceğiz. Komşu komşunun külüne muhtaçtır mantalitesi ile hareket ediyoruz. Yapılan yardımların sessiz kalması taraftarıydım bu yüzden bu güne kadar hiç bahsi geçirilmedi bunların fakat bunları şu an muhtarlığın ne kadar kutsal bir görev olduğunun altını çizmek için anlatıyorum. Bağışçılarımıza, hayırseverlerimize çok çok teşekkür ediyorum tekrardan. Güzel ve zengin gönüllerine sağlık” dedi.

“BİZ HALK VE DEVLET ARASINDA KÖPRÜYÜZ”

En büyük görevlerinin halk ve devlet arasında bir bağlayıcı unsur olduğunu belirten Tuncay; “En büyük görevimiz devlet ve halk arasında bağlayıcı unsur olmak. İnsanların devlet kurumları ile işleri oluyor ve yetişemiyorlar, yaşlılarımız var bunları yapamayacak durumda olan. Bir şikayetleri oluyor yine insanların. Biz tüm bu durumlara el atmak zorundayız.

Halkın şikayetlerini ve dileklerini Kaymakamlık başta olmak üzere çeşitli devlet kurumlarına ileterek köprü görevi görüyoruz. Bana günde bu konuda üç başvuru geliyor ve iki tanesini çözüme kavuşturabiliyorsam ne mutlu bana, huzurlu uyumama sebep oluyor bu. En kutsal görevimiz bu. Aşkla, tutkuyla yaptığımız asıl iş bu” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZI YAPACAĞIMIZ TÖRENE DAVET EDİYORUM”

Bugün gerçekleşecek Muhtarlar Günü Kutlama Töreni’ne tüm Lüleburgaz halkını davet eden Çilem Tuncay; “Yapacağımız törene tüm halkımızı, komşularımızı davet ediyorum. Sunucu olarak görev yapacağım aynı zamanda. Aktif görevde olan tüm muhtarlarımızın yanında eskiden görev almış, halka hizmet etmiş tüm muhtarların da orada bulunması gerektiğini düşünüyorum. Kendilerine minnetimizi de böylece gösterebiliriz. Bu günü birlikte kutlama, Ata’mız için saygı duruşunu gerçekleştirmek ve İstiklal Marşı’mızı okumak için tüm halkımızı oraya davet ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

342 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page