top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

İhraç işlemedi


Haber Merkezi

Disk Emekli-Sen Trakya Bölge Temsilcisi Selami Tezcan, Lüleburgaz’da sendika adına faaliyet yürüten Fahri Karagöz’ün sendikadan ihraç edildiğini açıkladı.

Kısa bir süre önce Disk Emekli-Sen Genel Merkezi tarafından Trakya Bölge Temsilcisi olarak atanan Tezcan, Lüleburgaz Şubesi ile ilgili yaşanan durum hakkında açıklamada bulundu.

Gazetemize konuşan Tezcan, şube başkanı olduğunu ileri süren Fahri Karagöz’ün, sendikadan bir yıl önce istifa ettiğini, istifasının da genel merkez tarafından kabul edildiğini aktardı.


Bu kişinin 19 Kasım 2022 tarihinde de Genel Merkez Disiplin Kurulu kararıyla Disk Emekli Sen’den ihraç edildiğini dile getiren Tezcan, şöyle konuştu; “Geçtiğimiz günlerde, Disk Emekli-Sen Lüleburgaz Şubesi adı kullanılarak basında, sosyal medyada ve whatsapp gruplarında Sendika Genel Merkezi ile bazı üyeler hakkında saldırgan bir üslupla açıklamalar yapılmıştır. Açıklamayı yapan şube başkanı olduğunu ileri süren Fahri Karagöz, 14 Eylül 2022 tarihinde şube başkanlığından istifa etmiş ve istifası Genel Merkezimiz tarafından kabul edilip işleme konmuş bir şahıstır. Bile isteye sendikamızın ana tüzüğüne, ilke ve amaçlarına karşı gelerek Genel Merkez Disiplin Kuruluna sevk edileceğini bildiğinden sosyal medya üzerinden istifasıyla süreci öteleyeceğini sanmış, Disiplin Kurulunun savunma istemli tebligatlarına cevap vermemiş ve 19 Kasım 2022 tarihinde Genel Merkez Disiplin Kurulu kararıyla Sendikamızdan ihraç edilmiştir.”

“YAPTIKLARI SUÇTUR”

Disk Emekli-Sen Trakya Bölge Temsilcisi Selami Tezcan, bu kişilerin suç işlediğini ifade ederek, “Şube Mali Sekreteri olduğunu iddia eden Mehmet Nuh, Fahri Karagöz ile birlikte hem Genel Merkez, hem de bazı üyelere karşı küfürbaz ve hakaret içerikli yorumları ve sözleri nedeniyle 19 Kasım 2022 tarihinde Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından sendika üyelikleri sona erdirilmiş kişilerdir.

Dolayısıyla, bu kişilerin Disk Emekli-Sen adını kullanarak herhangi bir faaliyette bulunmaları, şahıs veya kurumlardan para toplamaları, yer temin etmeleri, etkinlik düzenlemeleri, bağış veya üyelik aidatı toplamaları yasaktır ve yaptıkları suçtur.

Lüleburgaz Şube Yönetimi, Denetleme ve Disiplin Kurullarına düşen görev, aynı suça ortak olmamak ve sendikayla ilişkisi kesilmiş olan bu şahısların faaliyetlerinin sonlandırılmasıdır.” diye konuştu.


771 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page