top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

İSKİ’den Kırklareli’ne hizmet!


İstanbul’a içme suyu temini amacıyla kullanılmakta olan Kırklareli’nin Kazandere ve Pabuçdere barajları havzasında kalan 7 köyün atık su hatları İSKİ tarafından yenilenecek.

Bu kapsamda Kırklareli İl Genel Meclisi’ne İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından izin yazısı gönderilirken, meclisten izin çıktı.

Konu hakkında Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Saygun Ersin bir açıklama yaparken, İSKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Ersin açıklamasında, “İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kırklareli İl Özel İdaresine yazılan yazıda İstanbul’a içme suyu temini amacıyla kullanılmakta olan Kazandere ve Pabuçdere barajlara havzası içerisinde kalan Kırklareli il Vize İlçesi Aksicim, Balkaya, Hamidiye, Kışlacık, Kızılağaç, Kömürköy ve Küçükyayla köylerinde atık su hatları yetersiz, mevcut hatlarında ekonomik ömrünü tamamladığı biliniyor. Vize ilçesine bağlı adı geçen 7 köyde 30 km atık su kanalı yapılması ve 3 adet modern atık su biriktirme yapısı imalatlarına başlanılacağı belirtilmekte olup idaremizden gerekli izinlerin ve desteğin verilmesi talep edilmişti.

İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından bahsi geçen 7 köyde yapılması planlanan imalatların yapımı esnasında köylere atık-temiz su tesisleri ile köy bağlantı yolları ile köy içi yollarında ve yine köylere ait üst yapı tesislerine verilecek zararın çalışmalar tamamlandıktan sonra onarılması ve çalışmalar süresince görev alacak teknik personel idaremiz tarafından görevlendirilmesi koşuluyla olur verildi. Bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

619 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentarer


bottom of page