top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Kesimoğlu’ndan ön seçime destek

CHP Kırklareli Örgütü’nde ön seçim kararı alınması sonrası Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ön seçimi desteklediğini belirtti. Kesimoğlu; “CHP üyesi oy verme kabinine girdiğinde kulağına üflenen sesi değil, vicdanının sesini dinler. Ona göre kararını verir” dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’de yapılacak olan ön seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Merkezi’nde Kırklareli’de bulunan birden fazla belediye başkan aday adayının olduğu yerlerde örgüt gözetiminde ön seçim kararı alınmıştı.

Başkan Kesimoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile ön seçimi desteklediğini belirtti.

“CHP’NİN ÜYESİ, DELEGESİ ÖZGÜRDÜR”

Kesimoğlu; “Bilindiği gibi CHP’de karar organımız parti meclisimiz tarafından ilimizde belediye başkanı adayının seçilmesi konusunda örgüt gözetiminde ön seçim kararı alındı. Öncelikle bu kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum. Demokrasiye olan inancımız gereği, inancım gereği her zaman ön seçimi savundum. Bu bakımdan alınan kararın ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ben her zaman CHP üyesine güvendim, inandım, kendimi hep onlara emanet ettim. 2 dönem milletvekili sürecinde de birinci sıradan milletvekili oldum. 1999 yılında ki seçimde yine ön seçime girmiştim.  Ben her zaman ön seçimden yana tavır takındım. Kıklareli’nde bir demokrasi geleneği var; bu gelenek çerçevesinde önümüzde ki 5 yıl içerisinde Kırklareli’ne hizmet edecek olan belediye başkanını da en demokratik bir biçimde seçilmesi çok önemli ve çok anlamlı. Ben yıllardır hep aynı şeyi söylüyorum; CHP’nin üyesi, delegesi özgürdür. Makamı ve mevkii ne olursa olsun hiçbir güç onun iradesine ipotek koyamaz. CHP üyesi oy verme kabinine girdiğinde kulağına üflenen sesi değil, vicdanının sesini dinler. Ona göre kararını verir. Ön seçim sürecinde de yapılacak olan demokratik  yarışın düzeyli, adaletli bir biçimde olacağına inancım tamdır. Ben her zaman ifade ettiğim gibi de kendime sağ duyu sahibi Cumhuriyet Halk Partili üyelere emanet ediyorum” dedi.

70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page