top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Kesimoğlu; “Su şebekemizi yenileceğiz”


Haber Merkezi

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, belediye olarak, temel önceliklerinin her zaman temiz içme suyu olduğunu belirterek, su arıtma tesisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Göreve ilk geldiklerinde tesisi baştan sona yenilediklerini ifade eden Kesimoğlu; “Biz bu tesiste, ilk önce suyu, Kırklareli Barajı’ndan alıp buraya getiriyoruz. Aradaki kot farkı nedeniyle bunun için elektrikle çalışan makinalar kullanıyoruz. Sonrasında ise burada suyumuzu önce temizliyor, mikroplardan ve kirlerden arındırıp şebekeye veriyoruz. Biliyorsunuz önceden suyumuzda çamur ve mangan olurdu. Ya da elektrik altyapısı verimli olmadığı için şebekeye günlerce su gitmez ve borular donardı. Şimdi ise tertemiz dört dörtlük çalışan bir arıtma tesisimiz var” dedi.

Sıradaki hedeflerinin şehir genelinde yeraltındaki şebekeyi yenilemek olduğunu kaydeden Kesimoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Bu arada son yaptığımız değişikliklerle birlikte motopomplarımızı, elektrik motorlarımızın tamamını değiştirdik. Trafomuz öncesinde 630 kw’lıktı. Bugün 1240 kw’lık bir trafomuz var. Pano ve tüm ekipmanlar değişti. Elektrik kesilmelerinde ana isale borularındaki patlamanın önüne geçmek için hidrolik valf ve koç darbesi vanaları taktık. Bunları yaparak yüzde 96 kapasite artışı gerçekleştirdik. Öncesinde arıtma tesisimizden şehre günlük 18-19 bin m3 su veriliyordu. Yapılan son değişikliklerle birlikte bu oran 33 bin m3’e ulaştı. Arıtmaya barajdan gelen su ile arıtmadan şehre verilen su arasındaki fark çıplak gözle görülebilecek düzeyde, pırıl pırıl. Biz, Trakya’nın en güzel suyunu halkımıza ulaştırmanın hazzını yaşıyoruz. İlk aşamayı tamamladık. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde şehrimizde yaklaşık 70 yıl önce yapılmış ve düzenlenmiş olan su altyapısını yenileyeceğiz. Yarım bıraktığımız işi tamamlayacağız. Bunu yaptığımızda hem kayıp kaçak oranını neredeyse sıfıra düşürecek, hem de zaman zaman yaşanan arızaların önüne geçmiş olacağız.”

Kesimoğlu, abonelerin su kullanımındaki konforunu daha da artırmak için 5 kuyuya ilave olarak 3 kuyu daha açıldığını da hatırlatarak, kapasitesi yüksek bir jeneratörü tesise entegre ettiklerini, terfi istasyonundan, yeni bağlık bölgesine 1200 metrelik yeni bir hat çekerek, bu bölgeyi de rahatlattıklarını sözlerine ekledi ve “Alanında uzman personelimiz ile Kırklareli halkına her zaman en kaliteli hizmeti götürmeye devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page