top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

“Kimsenin can güvenliği kalmamıştır”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen haftalık toplantıda konuşan CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi gündeme ilişkin açıklamalar yaparken, “Geçtiğimiz hafta bir sağlık skandalı ile hepimiz sarsıldık. Bu yaşananlar Türkiye’deki çürümenin, yozlaşmanın ve sağlık sisteminin piyasalaştırılmasının doğal bir sonucudur. Maalesef Ülkemizde artık kimsenin can güvenliği, sağlık güvenliği kalmamıştır.” şeklinde konuştu.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda her hafta düzenlenen halk toplantısı dün gerçekleştirildi. CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi ve CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can’ın katılım sağladığı toplantıda ulusal gündem ele alındı.

Geçtiğimiz hafta da sert bir şekilde eleştirilen Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılması konusunun yanında, ülke gündemine bomba gibi düşen “Yenidoğan Çetesi” ve işledikleri suçlar ele alındı.

“EKONOMİ DÜZELİR, AHLAKİ ÇÜRÜME ASIL SORUN DEMİŞTİK”

Sözlerine ölümünün 25. Yılında Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı, 19 Ekim Cumartesi günü vefat eden  ve önce ki dönemlerde Belediye Meclis Üyeliği yapmış Şeref Dinçer’i anarak, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesi ile tüm muhtarları, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü vesilesi ile de basın mensuplarını kutlayarak başlayan Ali Can;

“Geçtiğimiz hafta ”ekonomi düzelir, ahlaki çürüme ne olacak” demiştik, demeye kalmadan gündeme düşen haberleri gördük. Bu “Yenidoğan Çetesi” ve bebek ölümleri için partimiz tarafından bir heyet kuruldu. Genel Başkanımız Özgür Özel’in yeni doğan bebek ölümlerine ilişkin yaşanan vahim olayları incelemek ve araştırmak amacıyla, genel başkan yardımcılarımız Zeliha Aksöz Şahbaz ve Gamze Taşçıer ile milletvekillerimiz Aylin Yaman, Kayıhan Pala, Gamze Akkuş İlgezdi, Turan Taşkın Özer, Murat Çam ve Ali Karaoba’dan oluşan bir heyet görevlendirildi.

Sağlıkta dönüşüm diye adlandırılan, aslında sağlıkta yıkım getiren ve sağlığı hak olmaktan çıkaran, alınır-satılır bir şey haline getiren bu anlayışın sağlıkta ölüm demek olduğunu da son olaylar ile öğrenmiş olduk. Bu zihniyet, kamu hastaneleri içini boşaltarak liyakatsiz yöneticiler ve performans sistemi ile uzman doktorları kamudan uzaklaştırdı, tüm sağlık emekçilerini itibarsızlaştırdı. Tüketim üzerine kurulu bu sağlık sistemi, sağlık hizmetlerini ortadan kaldırmak suretiyle özel hastaneleri adres gösterdi.

Bu çürümüş sistemin mağdurları sadece ölen masum bebekler değil, hastanede çalışan sağlık çalışanları da mağdur durumda. Aynı zamanda Sağlık Bakanı dahil yerelden bakanlığa tüm bürokratlar görevden el çektirilmeli, adli ve idari soruşturmaya dahil edilmelidir. Üç beş hastane kapatılarak bu süreç bitirilemez.

Kamu hastanelerinde ki istihdam açığı hemen giderilmeli, herkese nitelikli, erişilebilir ve ücretsiz sağlık sisteminin kurulmasının garantisi verilmelidir. İktidar artık sermayeye dönmekten vazgeçmeli, halka dönmelidir. Halk ve sağlık emekçilerini karşı karşıya getirmekten vaz geçmelidir, Sağlık Bakanı derhal istifa etmelidir” dedi.

“SİSTEMİN PİYASALAŞTIRILMASININ DOĞAL BİR SONUCU”

Toplantıya katılım sağlayan ve gündeme ilişkin açıklamalar yapan CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi; “Geçtiğimiz hafta bir sağlık skandalı ile hepimiz sarsıldık. İstanbul’da bir “Yenidoğan Yoğun Bakım Çetesinin” kendi personeli ile yenidoğan yoğun bakım servislerini işletmek üzere bazı özel hastaneler ile anlaştıklarını,  bu özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerine 112 acil servislerinde bulunan çete mensupları aracılığı ile kamu hastanelerinde yoğun bakım ihtiyacı olan yenidoğan bebeklerin sevkini sağlayarak yeterliliği olmayan personelle, uygun olmayan tedavileri yaptıklarını, yoğun bakım ihtiyacı olmayan bebeklerimizi yoğun bakıma aldıkları belirlendi.

Yenidoğan bebekleri çok uzun süre bu servislerde yatırdıklarını, uygun olmayan tedaviler nedeniyle masum yavrularımızın buralarda hayatlarını kaybettiğini, yenidoğan bebeklerin tedavilerinde kullanılması gereken ilaçların kullanılmış gösterilip, hasta yakınlarına satıldığını ve SGK’nın milyonlarca lira zarara uğratıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Ancak bu öğrendiklerimiz, buzdağının görünen yüzüdür. Çocuklarımız ölmüştür, daha kaç çocuğun bu şekilde ölüme terk edildiği belli değildir. Bu yaşananlar Türkiye’deki çürümenin, yozlaşmanın ve sağlık sisteminin piyasalaştırılmasının doğal bir sonucudur. Maalesef Ülkemizde artık kimsenin can güvenliği, sağlık güvenliği kalmamıştır.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında AK Parti’nin ekonomi politikalarını da eleştiren Terzi, AK Parti hükümetini ülkenin parasını heba etmekle suçladı.

154 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page