top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

“Kırklareli geleceğe güvenle bakan güzel bir kent”

Kırklareli Valisi Uğur Turan: “Kırklareli geleceğe güvenle bakan güzel bir kent, güzel bir melodi, güzel bir türkü, güzel bir şarkı bu kent" dedi.

Kırklareli'nin tarih, dil, edebiyat ve kültürünün anlatıldığı "Kırklareli Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Kırklareli Valiliği, Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli Belediyesince, Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Karagöz Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma Vali Uğur Turan, Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Belediye Başkanı Derya Bulut, İdare Mahkemesi Başkanı İbrahim Doğan ile protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kırklareli Valisi Turan, buradaki konuşmasında, şehirlerin hafızaları, ruhu ve güzelliği olduğunu söyledi.

Kırklareli'nin adını tarihinden, tadını coğrafyasından, umudunu güzel insanlardan alan bir kent olduğunu ifade eden Turan, Kırklareli'nin şık, zarif ve estetik kent yapısında bulunduğunu belirtti.

Kentin tarihiyle, sanatıyla, üretimiyle, sanayisiyle, ekonomik değerleri yüksek kentler arasında yer aldığını dile getiren Turan, "Kırklareli geleceğe güvenle bakan güzel bir kent, güzel bir melodi, güzel bir türkü, güzel bir şarkı bu kent. Gelecek kuşaklara ve yarınlara, büyüklere rahatlık armağan etmemiz lazım. Bu sempozyumdaki çalışmaların kitap haline getirilmesini gelecek kuşaklara aktarılmasını da çok değerli ve kıymetli buluyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleşen sempozyum, 2 güne bölünerek 21 oturum halinde 68 bildirinin sunulmasıyla tamamlandı.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Σχόλια


bottom of page