top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

LÜDAK’tan “Afet” ziyareti

LÜDAK Yönetim Kurulu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer ile toplantı gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

2024’ün “Afet Yılı” ilan edilmesinin ardından Lüleburgaz Belediyesi’nde Afet Müdürlüğü kuruldu.

Afet Müdürü Dilek Çetin Çivi ve müdürlükten sorumlu Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, Perşembe günü LÜDAK’ı ağırladılar.


Yapılan toplantıda ortak yürütülebilecek çalışmalar, afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişleri, ekipman ve belediye imkanlarından nasıl faydalanılabileceği gibi pek çok farklı konuda istişareler yapıldı. Tüm bu konuların detaylı planlanması için diğer ilgili müdürlüklerin de katılım sağlayacağı bir toplantı daha planlandı.

Leyla Güncer toplantıda, “Belediye olarak kente dair yapmamız gerekenler var daha koordineli organize yürümek adına birlikte yaparsak daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ortak birçok noktamız var. Farklı yaş grupları ve ailelerine yönelik programlar var. Belediye personellerimize yönelik programlar eğitimler olabilir. Belediye personeli ve ailelerinin bilinçlenmeleri bu konuda önem arz ediyor.” dedi.

LÜDAK Başkanı Mustafa Kalecik ise belediye ve diğer kurumların işbirliğine örnekler ile değinerek; “Yalova'da tatbikatta gördük ki STK'lar ile kurumlar birlikte çalışmazsa bir işe yaramıyor. Tek başına olmaz. Biz gönüllüyüz, sizler de konunun uzmanı olarak değil destek olmaya çalışıyorsunuz. Beraber olursak çok güzel işler çıkacaktır. Örneklerini gördük. Farklı yerler Kaymakam ve belediyeler ile iç içe çalışmalar yapıyorlar. Ayrışırsak toplum nezdinde de yanlış olur. Ama birlikte olursak herkes bir arada ortak amaçla taraf ve siyasi şeyler olmayan ortamda fayda sağlama durumumuz güçlenir. Afet yılı olması kendimizi geliştirmemize ve insanları dâhil edebilmemize destek oluyor. Tatbikatlar yaptık ve yapacağız.” şeklinde konuştu.

“TAM DESTEK”

Leyla Güncer birlikte hareket edebilmek ve destek olabilmek için neler yapılabileceğinden bahsederek; “En çok önemsediğimiz kısımlardan biri halkı bilinçlendirmek. Halkı bilinçlendirmek adına afet yılında elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizlere de her konuda her alanda destek vermeye hazırız. Tam destek.

Bir protokol ile iş birliğini resmiyete dayandırmak ve çerçevesini çizmemiz gerekiyor. Salon tahsisi dahi olsa şu anda yapamayız ama sizlerin bu noktada neler yapacaksınız ve haberimiz olursa yardımcı oluruz. Protokolden sonra da daha verimli şekilde destek olabiliriz.” dedi.

Ayrıca Lüleburgaz’da da bir enkaz tatbikatı yapılabileceği konusuna değinildi ve Mercan Pasajının binası veya Belediye’nin binasının yıkımı ile bunun yapılabileceği üzerinde duruldu.

Ayrıca Leyla Güncer nezaket gereği ve daha önce yaşanmış tecrübelerine dayanarak diğer dernek ve STK’ların da davet edileceği, ortak çalışmalar yürütüleceği gibi bilgiler vererek olumlu olumsuz olası etkilerine değindi. LÜDAK ekibi de “Konu hayat kurtarmak, böyle bir konuda kimse farklı değildir herkes birdir. Herkes ile çalışabiliriz. Dernek olarak biz can kurtaran bir oluşumuz kimseden rahatsız olmayız hatta birlikte çalışmaktan mutlu oluruz. ” dediler.

114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page