top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

“Lüleburgaz’da değişiklik beklemiyorum”

Yılmaz Özdil Lüleburgaz’daydı!

Gazeteci ve Yazar Yılmaz Özdil, imza günü etkinliği için Lüleburgaz’a geldi. Lüleburgaz siyaseti hakkında Görünüm’e özel açıklamalarda bulunan Özdil; “Lüleburgaz için bu seçimde de bir değişiklik beklemiyorum, ben öyle düşünüyorum. CHP’nin yine çok rahat şekilde seçimi kazanabileceğini düşünüyorum. Ben belediye başkanı adayı olsam ön seçim ile seçilmek isterdim. Vatandaştan önce kendi partimin bünyesinde seçilmek isterdim” dedi.

Gazeteci ve Yazar Yılmaz Özdil, imza günü etkinliği için Lüleburgaz’a geldi.

39 Burda AVM’de düzenlenen imza günü etkinliğinde 7’den 77’ye her yaştan vatandaş yoğun ilgi göstererek kitaplarını Özdil’e imzalattı.

Özdil, alanda bulunan vatandaşlarla tek tek fotoğraf çektirip, kitaplarına iyi dileklerini yazarak imzaladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte metrelerce uzunluğunda kuyruklar oluştu.


“LÜLEBURGAZ İÇİN BU SEÇİMDE DE BİR DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORUM”

İmza etkinliği öncesinde gazetemize açıklamalarda bulunan Özdil, yerel basının çok önemli olduğunu belirtti.

Trakya siyasetini takip ettiğini belirten Özdil, en azından Lüleburgaz için bu seçimde bir değişiklik beklemediğini ifade etti.

Bunun kendi görüş ve düşüncesi olduğunu aktaran Özdil, CHP’nin yine çok rahat şekilde seçimi kazanabileceğini düşündüğünü kaydetti.

31 Mart seçimlerinin herkes için hayırlı olmasını dileyen Özdil, “Ülkenin siyasetine bakarsak CHP yeni genel başkanı ile ilk defa seçime giriyor. Kendilerine ait olmayan belediyeleri kazanmaktan çok, kendilerine ait olan belediyeleri koruma yönünde bir politika geliştirdiklerini görüyoruz. Yani aslında bir saldıran ana muhalefet partisi değil, savunma halinde olan bir ana muhalefet partisi görüyoruz. Dolayısıyla savunma halinde mutlaka kaybeder. Bu seçime Türkiye geneli anlamında baktığımızda AK Parti’nin yine çok rahat birinci parti olacağını söyleyebiliriz. Ama CHP’de sahip olduğu büyükşehir, şehir ve ilçe belediyelerinin de yüzde 90’ınını koruyabileceğini düşünüyorum. Lüleburgaz’da bunlardan biri olur diye tahmin ediyorum” dedi.


“BEN BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLSAM ÖN SEÇİM İLE SEÇİLMEK İSTERDİM”

Lüleburgaz’da ön seçim yapılmaması ile ilgili konuşan Özdil; “Ön seçim yapılmamış burada takip ettiğim kadarıyla. Ön seçim yapılmaması demokrasiye saygısızlıktır. Üstelik ‘ön seçim yapacağız’ deyip sonradan yapmamaları daha büyük saygısızlıktır. Bana sorarsanız mevcut belediye başkanı seçimi çok rahat kazanabilir ama ön seçim yapılmadığı içi bu eleştirilere parti yönetimi yüzünden muhatap olması da kaçınılmazdır. Ben belediye başkanı adayı olsam ön seçim ile seçilmek isterdim. Vatandaştan önce kendi partimin bünyesinde seçilmek isterdim” ifadelerine yer verdi.

1.833 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page