top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

Lüleburgaz sokağa inecek!

“Halkımız bu vahşete ses çıkarsın”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen haftalık toplantıda konuşan Kadın Kolları Başkanı Latife Uysal, son günlerde ülke gündeminden düşmeyen kadın cinayetleri ve “yeni doğan” skandalı dolayısı ile partilerden bağımsız yürüyüş yapmayı planladıklarını belirterek, “Bunca eğitimi alan insanların böyle bir sosyal çürüme içerisinde olması karşısında hayretler içerisindeyim. Türkiye’nin bu halini fotoğraf seyreder gibi seyretmeye başladık.” ifadelerini kullandı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen haftalık toplantıda konuşan CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Latife Uysal, son günlerde ülke gündeminden düşmeyen kadın cinayetleri ve “yeni doğan” skandalı dolayısı ile partilerden bağımsız yürüyüş yapmayı planladıklarını belirtti.

35 yıllık sağlıkçı olduğunu ve bu vahşeti kaldıramadığını belirten Latife Uysal, tüm bunların neticesinde siyasi partilerden bağımsız şekilde, halk olarak tepki göstermek amacıyla Kent Konseyi bünyesinde yürüyüş yapmayı planladıklarını söyledi.

“VAHŞET BİTMEK BİLMİYOR”

Ülkede vahşet haberlerinin bitmek bilmediğini belirten Uysal; “Ben yıllarca sağlık sektöründe çalıştım. 35 senelik bir çalışma hayatım var hemşire olarak. İnanın bunu vicdani olarak anlatamıyorum, ifade de edemiyorum.

Bizim için Hipokrat yemini etmiş kişiler için din, dil, ırk ayırt etmeden işimizi yapmak adına yemin ediyoruz, bir sürü eğitim alıyoruz. Bunca eğitimi alan insanların böyle bir sosyal çürüme içerisinde olması karşısında hayretler içerisindeyim. Türkiye’nin bu halini fotoğraf seyreder gibi seyretmeye başladık.

Bu kadar tepkisizlik beni yoruyor. Sosyal medyada tepki gösteriyoruz evet fakat daha fazla tepki göstermeliyiz artık. Biz Kadın Kolları olarak bir yürüyüş tertiplemek istedik, siyasi olmasını istemedik. Tüm halkımız bu vahşete ses çıkarsın istedik. Bu yüzden Lüleburgaz Kent Konseyi’ni devreye sokarak Çarşamba günü bir gece yürüyüşü organize etmeye çalışıyoruz.

Bir aksilik olmazsa 23 Ekim Çarşamba günü tüm Lüleburgaz halkını bu olaylara tepkisini koyması adına yürüyüşümüze davet ediyorum. Siyasi partiler ve kimlikler aracılığı ile bunu yapmayacağız. Bu konuda birleşmeli ve sesimizi çıkarmalıyız” açıklamalarında bulundu.

606 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page