top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

“Mızrak çuvala sığmıyor”




DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi tarafından emekli maaşlarının yetersizliği gerekçesi ile bir basın açıklaması yapıldı. Şube Başkanı Fahri Karagöz; “Sizden lütuf beklemiyoruz. Anamızın ak sütü kadar helal olan primlerimizin karşılığını istiyoruz. İstediğiniz kadar algı yaratmaya, gerçeklerin üzerini örtmeye, tozpembe tablo çizmeye çalışın. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Siz açlık sınırının 22 bin TL, yoksulluk sınırının 57 bin TL, bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin 26 bin TL olduğu bir ülkede hükümetsiniz. Ve bu ülkenin on milyona yakın emeklisine ayda 10 bin TL’yi reva görüyorsunuz.” dedi.

DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi’nce emekli maaşlarının yetersiz olması dolayısıyla ‘Biat etmeyeceğiz, teslim olmayacağız, susmayacağız’ adlı bir basın açıklaması yapıldı.




26 Ocak günü Üçgen Park’ta basın açıklamasını DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Fahri Karagöz okudu.

Alanda bulunan üyeler ve emekliler ellerinde dövizlerle basın açıklamasına katıldı.

Karagöz, yaptığı açıklamada hak ettikleri ücreti almak istediklerini belirtti.

“ANAMIZIN AK SÜTÜ KADAR HELAL OLAN PRİMLERİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ”

Karagöz; “Hepimizin malumu olduğu gibi, iktidar çeşitli yöntemlerle kontrol altında tuttuğu basın ve tüm iletişim araçları ile ülkeyi gerçeklerle değil, algılarla yönetmeye çalışıyor. Bu anlamda emekli maaşlarına yapılan artış konusunda da, öyle bir algı oluşturuluyor ki, hükümet sanki bize hakkımız olanı değil de, bir şeyler bağışlıyormuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu durumu şiddetle reddediyor, protesto ediyoruz. Efendiler sizden sadaka, yardım falan istemiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Yalanlarla oluşturulmaya çalışılan algılarınız, biz emeklilerin yıllarca çalıştığı ve emeğinin karşılığı olan ücretlerinden en az 25-30 yıl prim kesildiği gerçeğini değiştirmeye yetmez. Sizden lütuf beklemiyoruz. Anamızın ak sütü kadar helal olan primlerimizin karşılığını istiyoruz. İstediğiniz kadar algı yaratmaya, gerçeklerin üzerini örtmeye, toz pembe tablo çizmeye çalışın. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Siz açlık sınırının 22 bin TL, yoksulluk sınırının 57 bin TL, bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin 26 bin TL olduğu bir ülkede hükümetsiniz. Ve bu ülkenin on milyona yakın emeklisine ayda 10 bin TL’yi reva görüyorsunuz. Vicdanınız sızlamıyor mu diyeceğim, evet sızlamıyor. Vatandaşınıza bir nebze saygınız olsa, milyonlarca emekliyi kuru ekmeğe muhtaç hale getirmezsiniz” dedi.




“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ONURLUCA YAŞAYABİLECEĞİMİZ BİR SEVİYEYE ÇIKARTACAK ÇALIŞMALARI BAŞLATMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Karagöz; “Hepimiz görüyor ve biliyoruz, bu sefilliğin, bu sefaletin nedeni ülkemizin fakir olması değil. Bu sefilliğin nedeni iktidarın tercihleri. Neyi tercih ediyorlar? Fakirin cebinden alıp, zenginin cebine koyuyorlar. Milletvekili emekli maaşları 97 bin TL. Düşünebiliyor musunuz, milletin kendisi aç ve sefil, ama vekili, üstelik emekli vekili 97 bin TL alıyor. Bu hak mıdır. Böyle bir haksızlık olabilir mi? Hükümeti derhal, en düşük emekli maaşını onurluca yaşayabileceğimiz bir seviyeye çıkartacak çalışmaları başlatmaya çağırıyoruz. Hayatını çalışarak geçirmiş, bu ülkeye ve halkına onurluca hizmet etmiş insanlar olan emeklinin bakkalın, kasabın, manavın ama en önemlisi eşinin çocuğunun torununun önünde mahcup olmayacak bir maaş almaya hakları vardır. Sizin hükümet olarak bu konuda sorumluluğunuz var ve en önemli görevlerinizden birisi de vatandaşlarınıza insanca yaşayabilecekleri koşulları sağlamaktır. Emekliler olarak bu taleplerimizden hiç bir zaman vazgeçmeyeceğiz. Örgütlü gücümüzü her geçen gün daha da büyütüp, mücadeleyi yükselteceğiz. Anayasal, yasal ve insan olmamızdan kaynaklanan haklarımız için direnmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

101 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page