top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

Neşeli Günler 90’larda!

“Bu kafe sizi 90’lara götürecek”

Antika, koleksiyon ve işletmecilik kültürünün birleştiği nokta!

Lüleburgaz’da, 90’ları andıran teması ve antika eşyaları ile öne çıkan “Neşeli Günler 90’lar” isimli kafe yakında açılıyor!

Lüleburgaz’da, Zafer Mahallesi, Naci Arı Caddesi üzerinde, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu yanında açılmak üzere olan “Neşeli Günler 90’lar” isimli kafe, müşterilere yöresel fast food ve meşrubat kültürünün yanı sıra, nostaljik esintiler de sunmayı amaçlıyor.

Murat Gül ve eşi Sümeyye Gül'ün işletmecisi olduğu Neşeli Günler 90'lar çok yakında açılışını gerçekleştirecek.

“KÜÇÜK YAŞTAN BERİ GELEN BİR KÜLTÜR”

İşletmenin destekçisi olan anne Gülay Gül, oğlunun küçük yaşlardan beri koleksiyonculuk ve işletmeciliğe merakı olduğunu belirtirken; “Oğlum 33 yaşında fakat çocukluğundan beri oyuncaklara meraklıydı ve özenle seçerdi oyuncaklarını. Aynı zamanda pazarlarda su ve çekirdek satardı. Küçük yaşlardan beri bir oyuncak koleksiyonu ve işletmecilik kültürü benimsediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Üniversite yıllarında ise koleksiyonculuk kapsamını geliştirdi ve para, pul ve antika koleksiyonları yapmaya başladı.

Daha sonra Üniversite bitince Ankara’ya dönünce Vehbi Koç müzesinden çok etkilendiğini söyledi ve Vehbi Koç’un çocukluğundan beri tüm eşyalarının bu şekilde saklanması ona ilham verdi. Böylece çocukluğundan kalan tüm oyuncakları ve türlü koleksiyonlarını tekrar gün yüzüne çıkardı.

Ankara’da koleksiyon ve antika üzerine ticaret yaptı küçük bir dükkanda, ardından buraya geldik. Burada yine antika ve koleksiyon üstüne 10-20 metrekare kadar küçük bir dükkan açtı. İnsanlar bu antika ve koleksiyonları daha geniş bir alanda görmek istediklerini söyledikçe de, uzun zamandır kafasında olan nostaljik kafe konseptine geçiş yapmaya karar verdi” dedi.

“HEM KAFE, HEM ANTİKA VE KOLEKSİYON SERGİSİ”





İşletmenin tüm dizaynının kendilerine ait antika ve koleksiyonlardan oluştuğunu belirten işletme sahibi Sümeyye Gül; “Kafemizin içerisinde görünen tüm eşyalar bizim kendi koleksiyonlarımız ve antika eşyalarımız. Burası kafe olmanın yanında ayrıca bir sergi ve tüm eşyalarımız satılıktır.

Tüm bunların yanında işletmemizde 21 çeşit meşrubat ile yöresel meşrubatlar mevcut. Gazoz şişesi ve kapağı koleksiyonumuzdan anlaşılacağı üzere bunlara da çok merakımız vardı.

Eski televizyonlar, radyolar, plaklar, çamaşır makineleri, taşlar, tablolar, gaz ocağı, film makinası, oyuncaklar, gaz lambaları gibi 90’lara dair çeşit çeşit eşyamız var. Dediğim gibi hepsi ticarete açık olmakla birlikte sadece satmakla değil, almakla da ilgileniyoruz. Bu bağlamda antika eşyalarını ve koleksiyonlarını satmak isteyen müşterilerimize de kapımız açık” ifadelerini kullandı.

“AÇIK ARTTIRMA YAPILACAK”

İşletmede mezatların da yapılacağını belirten Gül; “Kafemizin yan tarafında bir alan daha var. Burada tüm antika eşyalarımızı ve koleksiyonlarımızı sergileyeceğiz, ilgili müşterilerimize açık arttırma ile satacağız. Tekrar belirtiyorum yalnızca satışa değil, alıma da açığız” dedi.

“ÇOK FAZLA İLGİ GÖRÜYORUZ”

İşletmeye gelen yoğun ilgiden bahseden ve tüm müşterilere teşekkür eden Gül; “Henüz resmi açılışımızı yapmamamıza rağmen müşteriler geliyor. Daha dün camları taktık, tadilat var fakat müşteriler yine de oturmak istiyor. Nostaljik tema hoşlarına gidiyor sanırım. Açılış yapmadan bir tablo da sattık. Çok memnunuz ve müteşekkiriz bu ilgiden dolayı. Yakında resmi açılışımızı yapacağız, tüm Lüleburgaz’ı işletmemizde ağırlamak isteriz” diyerek sözlerini noktaladı.

159 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page