top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Pancar’da yıkım başladı

“Lüleburgaz’da nefes alacak yer yok”

Lüleburgaz Pancar Bölge Şefliği arazisinde yıkım başladı. Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Hakan Dedeoğlu, halkın süreç hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

Lüleburgaz İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Pancar Bölge Şefliği arazisinin yıkımına başlanıldı.

2 Ocak günü Pancar Bölge Şefliği’ne ilk kepçe vuruldu.

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü Hakan Dedeoğlu, ‘Pancar Bölge Şefliği Arazisi Satılamaz’ adı ile yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden nöbette, 10 bin imza toplandığı ve dava açıldığını belirtti.

Hakan Dedeoğlu, süreç hakkında yetkililerin Lüleburgaz halkını bilgilendirmeleri gerektiğini söyledi.

“LÜLEBURGAZ’IN ÖNEMLİ YERLERİNDE NE YAZIK Kİ NEFES ALACAK YERLER YOK”

Dedeoğlu; “Bu neredeyse bir buçuk yıldır devam eden bir süreç. Cadde üzerinde 6 bin 700 dönüm alanda çok önemli bir mevkii de bulunan kamuya ait alanın özelleştirme idaresi tarafından satılmış olması üzücü bir durum. Belediyenin daha önce açmış olduğu dava sürecinde ilkinin sonuçlandığını ikincisinin devam ediyor olduğunu biliyoruz. Belediyenin bu konuda belli bir sessizlik içinde oluşu ilginç bir durum. Yıllarca pancar ekicilerine hizmet vermiş olan yerin bir anda böyle el çabukluğuyla, ağaçların kesilmesi, binaların yıkılmaya başlaması gerçekten insanın içini acıtıyor. Lüleburgaz’ın önemli yerlerinde ne yazık ki nefes alacak yerler yok. Tüm bu gelişmelerin enteresan bir hukuksuzluk içinde devam ettiğini hukuksal eksikler içinde yapıldığını görüyor ve düşünüyoruz. Kamuyu temsil eden taraftan net açıklama bekliyoruz. Seçim öncesi bir şeyleri halletmeye çalışması olduğunu görüyor ve huzursuzluk hissediyoruz. Bizler Lüleburgaz halkı olarak, halkımızın bu konudaki düşüncesini yansıtmayı bir buçuk yıldır devam ettiren Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu olarak bu sessizliğin bir sese dönüşmesini ve resmi bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Hiç kimsenin yaptıkları yanına kalmaz. Burada kişisel çıkar değil toplumsal çıkarların peşindeyiz. ” dedi.

“SÜRECİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Dedeoğlu; “Mesela yurt dışında ağaç kesmemek için otoyolu değiştiriyorlar, binayı yana kaydırıyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’da ki köşkte yaptığı dünyaca ünlü bir örnektir. Lider öyle olunur. İnsan olmaktan başlıyor her şey. Bu kıyım bizi üzüyor. Bunların daha iyi örneklerini bildiğimiz için bundan rahatsızız. Süreci takip etmeye devam edeceğiz. Yetkililerden en kısa zamanda net bir açıklama bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

1.839 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page