top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

Petrol-İş’te Çetintaş yeniden


Petrol-İş Trakya Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu 7 Temmuz 2024 tarihinde Lüleburgaz/İzer Otel’de gerçekleşti.

Saat 10.00’da başlayan Genel Kurula sendika Genel Merkez Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri, Şube Başkan ve Yardımcıları, Trakya Şubesinde örgütlü 13 farklı işyeri/işletmeden delege, temsilci ve üyeleri ile kardeş sendika Kristal-İş yöneticileri katıldı.

Genel Kurul saat 10.00’da Şube Başkanı Ümit Çetintaş’ın genel kurulu selamlama ve hoş geldiniz konuşması ile başladı. Katılımcıları selamlayan Çetintaş, Şube Genel Kurulunun başta şubede örgütlü üyeler olmak üzere Trakya Şubeye, Petrol-İş Sendikasına ve Türkiye işçi sınıfına hayırlı olması diledi.

Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ümit Çetintaş‘ın açılış konuşmasından sonra Petrol- İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz Dünya ve Türkiye gündemine değindi. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak ve küresel siyasi ve sendikal değerlendirmeyle başlayan Süleyman Akyüz, Gazze’de yapılan soykırımı bir kez daha lanetleyerek İsrail’in bir an önce Filistin topraklarından çekilmesi gerektiğini belirtti.

Kuzeyimizde Ukrayna-Rusya savaşının devam ettiğini ve bu savaşın etkilerinin de tüm dünyada etkisini sürdürdüğünü aktaran Akyüz, halkların ve işçi sınıfının barış istediğinin altını çizdi.

Petrol-İş Sendikasının siyasi kimlik, etnik kimlik ve inanç anlamında kültürel bir mozaik olduğuna değinen Akyüz, ülkede gündemi değiştirmeye dönük adımlar atıldığını söyledi.

İşçi sınıfının sorunları ortadayken ve ülkede kronik hale gelmiş problemler yerinde duruyorken farklı konularla halkın gündeminin değiştirildiğine dikkat çeken Akyüz, “Bu yüzden sendikal mücadelenizin yanına siyasal mücadeleyi de koymak gerekiyor. Siyasal iktidarlar gelip geçidir, ama emek mücadelesi, sınıf mücadelesi bakidir. Hangi partiye gönül vermiş olursanız olun, kendi partinize baskı yapmalısınız. Petrol-İş hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadı, siyasetten talimat almadı. Biz emekçinin karşısında olan her kuruma ve kişiye karşı mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Sonrasında Şube Başkanlığı görevini yürüten ve yeniden aday olan Ümit Çetintaş konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasına Sumitomo Grevini selamlayarak başlayan Çetintaş, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı kınadı, emperyalist savaşların sona ermesi gerektiği söyledi.

Konuşmasının devamında Çetintaş, mevcut ekonomik düzende bir diğer savaşın işyerlerinde devam ettiğini, hayat şartlarının her geçen gün ağırlaştığını, ekonomiyi düzenlemenin yolu sermayeye değil, üretenlere, emeklilere yatırım yapmaktan geçtiğinin altını çizdi.

Devamında ise TPAO’da yaşanan sorunlara değinen Çetintaş, “Kamu işçilerinin lojman, sosyal hakları, servis hakları elinden alınıyor. Mesaisi ödenmiyor. Devlet kamu işçisinin haklarına dokunmamalı, israfı önlemeli. Ne zaman kamuda tasarruf konuşulsa ardından özelleştirme konuşuluyor. Petrol-İş her zaman özelleştirmeye karşı durmuş, kamusal varlıkların özel şirket mantığında değil kamunun elinde entegre ve daha güçlü olması gerektiğini savunmuştur” dedi.

Ümit Çetintaş konuşmasını Genel Kurulun Petrol-İş Trakya Şubesine, Petro-İş Sendikasına ve Türkiye işçi sınıfına hayırlı olması dileğiyle sonlandırdı.

Şube Genel Kurulunda 19 seçim bölgesinden 150 delege oy kullandı.

Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre Şube Başkanı Ümit Çetintaş, Başkan Yardımcıları Engin Örnek (İdari) ve İlhan Kaya (Mali) oldu.

Şube Yönetim Kurulu Ramazan Gürgür ve Fatih Topalan’dan; Şube Denetim Kurulu Volkan Karaağaç, Tarık Umut ve Hakan Böler’den; Şube Disiplin Kurulu ise Emin Bulut, Emrah Gül ve Semih Küçükgöksel’den oluştu.

264 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page