top of page

Pınarhisar’da saldırı tepkisi!

Pınarhisar’dan seslendiler: “En küçük bir hareketinizde demir yumruk kafanıza inecektir”

Pınarhisar’da geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeline yapılan saldırının ardından ADD Trakya Şubeleri ortak bir basın açıklaması yaparak olaya tepki gösterdi.

Atatürk anıtı önünde yapılan basın açıklamasına, CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Kaynarca Belediye Başkanı Neşe Çevikbaş, CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, çok sayıda CHP’li isim, STK, dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan basın açıklamasında, ADD Genel Merkez adına Recep Ayaz ve ADD Genel Merkez GY üyesi Necmi Akyalçın ve ADD Kırklareli Şube Başkanı Erdem Erdin birer konuşma yaptı.

 

ADD Genel Merkez adına Necmi Akyalçın konuşmasında, Lozan'da Kemalist yiğitlere yenilerek boyun eğenlerin, bugün Cumhuriyet değerlerine ve büyük Atatürk'ün heykellerine saldırmaya çalıştığını söyledi.

Akıl hastasının kendi aklıyla hareket etmesinin zor olduğunu aktaran Akyalçın, dikkat edilmesi gerekenin bu kişiyi buraya yönlendirenler olduğunu dile getirdi.

Akyalçın, “Trakya’mızın Kemalist dostları, Pınarhisar'ımızda 100 yıl önce bu toprakları işgal etmiş haydutların, büyük Atatürk önderliğindeki yiğitlerle yüzlerine tükürmek, kovduğumuz işbirlikçilerin tezgahladıkları bir alçaklığı protesto etmek için toplandık. Yüz yıl önce kazandığımız Kurtuluş savaşımızı taçlandırdığımız Lozan'da Kemalist yiğitlere yenilerek boyun eğenler, bugün içimizde buldukları sözüm ona dindar-müslüman işbirlikçileri aracılığıyla Cumhuriyet değerlerine ve büyük Atatürk'ün heykellerine saldırmaktadırlar. Kurtuluş savaşımızın komutanlarından Mareşal Fevzi Çakmak cemaatle tarikatlar, Haçlıların Anadolu'da kurduğu İleri karakollardır. Öyle puslu ki hava şeytan bile Müslüman mintanı giyiyor. Sözünü üzerine basa basa her ortamda dillendirirken çok önemli bir konuya dikkat çekmiştir. Çünkü kendisi cemaat ve tarikat yapılanmalarının ipinin bu topraklarda gözü olanların elinde olduğunu çok net bir şekilde görmüştür. Bu durum önümüzde de aynıdır. Atatürk heykeline saldıran akıl hastası neden bu heykele saldırıyor? Neden saldırmak için başka bir hedef seçmiyor? Öyle ya akıl hastasının kendi aklıyla hareket etmesi zordur. Hepimiz bilmeliyiz ki, bu zavallıyı buraya yönlendirenler içimize ki gavurun elcikleridir. Bu zavallı maşa olarak kullanılmıştır. Yaptığının cezasını da çekecektir. Ama asıl dikkat edilmesi gerekenler içimizdedir. Bizi dinleyenler çok iyi bilsinler ki, bizler, işbirlikçilerden korkaklar gibi İngiliz gemisine binip kaçanlardan değiliz. Bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Bu milletin çocukları sizin ağababalarınızı bu topraklara gömdü. En küçük bir hareketinizde Mustafa Kemal'in askerlerinin demir yumruğu kafanıza inecektir.” dedi.

399 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Комментарии


bottom of page