top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Sarıçam’dan “bozkurt” tepkisi!

“Türk Milleti’nin güçlü mesajıdır”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Türkiye-Avusturya maçında gol sevinci sonrası bozkurt işareti yapan Merih Demiral’a soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Sarıçam; “Merih'in bozkurt işareti, Türk Milleti’nin güçlü mesajıdır ve UEFA'nın bu konudaki soruşturması maksatlı ve provokatif bir girişimdir” dedi.


AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, UEFA’yı kınadığını belirtti.

Sarıçam, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak duruma tepki gösterdi.

“TÜRK MİLLETİ’NİN GÜÇLÜ MESAJIDIR”

Bozkurt işaretinin Türk Milleti’nin simgesi olduğunu belirten Sarıçam; “Maçta attığı gol ve performansıyla büyük takdir toplayan Merih Demiral'ın gol sevincini bozkurt işaretiyle paylaşması, bazı kesimlerde rahatsızlık yaratmış ve çeşitli tartışmalara neden olmuştur. Türk Milleti’ne karşı olumsuz tavırlarıyla bilinen iç ve dış odakların yanı sıra UEFA'nın da bu duruma dahil olması yanlıştır. Merih'in bozkurt işareti, Türk Milleti’nin güçlü mesajıdır ve UEFA'nın bu konudaki soruşturması maksatlı ve provokatif bir girişimdir. UEFA'nın başlattığı soruşturmayı kınıyor, saha dışındaki bu tür müdahalelere karşı herkesin sağduyulu ve soğukkanlı olması gerektiğini vurguluyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara karşı dikkatli olmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

NE OLMUŞTU?

EURO 2024 mücadeleleri kapsamında A Milli Takım, Avusturya ile karşı karşıya gelmiş, maçta Merih Demiral, attığı gol sevinci sonrası ile elleriyle bozkurt işareti yapmıştı.

Milli futbolcu Merih Demiral’in yaptığı hareketten sonra UEFA tarafından soruşturma başlatılmıştı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, “Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır” ifadeler yer aldı.

120 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page