top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

Senaryo 24 saat sürdü!

Lüleburgaz’da 25 Ekim Cuma günü gerçekleşen deprem tatbikatında tüm kurumlar gerçek zamanlı olarak 24 saat boyunca görev başında durdular!

Lüleburgaz’da 25 Ekim Cuma günü gerçekleşen deprem tatbikatında tüm kurumlar gerçek zamanlı olarak 24 saat boyunca farklı farklı senaryolar gereği görev başında durdular!

Lüleburgaz Kaymakamlığı’ndan gelen bilgilere göre 24 saat boyunca birçok senaryonun ele alındığı tatbikata 23 farklı kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü katılım gösterdi.

ÇOK KAPSAMLI TATBİKAT

Tatbikata katılım gösteren 23 adet çalışma grubu, afet ve acil durum hali, acil durumlarda ihtiyaç duyulan kaynaklar, müdahale hizmetlerinde kayıt ve müdahale çalışmaları gerçekleştirildi.

Tatbikat kapsamında; Bilgi Yönetimi Değerlendirme ve İzleme, Yangın, Tahliye, Yerleştirme ve Planlama, Güvenlik ve Trafik, Nakliye, Psikososyal Destek Ayni Bağış, Depo Yönetimi ve Dağıtım, Altyapı, Enkaz Kaldırma, Hasar Tespit, Enerji, Zarar Tespit, İletişim, Arama ve Kurtarma, Barınma, Finans ve Kaynak Yönetimi, Sağlık, Tarım Orman Gıda Su ve Hayvancılık, Teknik Destek ve İkmal, Ulaşım ve Altyapı, Haberleşme, Beslenme Kimliklendirme ve Defin Çalışma Grupları olası deprem gerçek zamanlı senaryoları ile tatbikatı gerçekleştirdi.

HAREKETLİLİK GECE BOYU SÜRDÜ

Tatbikatı 24 saat sürdüren tüm ekipler, birbirinden çeşitli senaryoları ele aldılar. Zaman zaman yağma senaryosu canlandırılırken, zaman zaman afetzede yakınlarının cinnet geçirdiği ve ekiplere müdahale etmeye çalıştığı senaryolar üstünde gece boyu çalışıldı.

Zorlu koşullar, fiziksel ve psikolojik baskı altında çalışmaları stabil bir şekilde yürütme, koordinasyon, lojistik ve daha bir çok farklı alanda tatbikatı büyük bir özveri ile gerçekleştiren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü ekipler, olası depreme hazır olduklarını belirttiler.

Öte yandan Kaymakam Salih Yüce, tatbikat kapsamında ekiplerin enkaz çalışmalarını da takip ederken, Kırklareli Valisi Uğur Turan’da ilerleyen saatlerde geldiği Lüleburgaz’da saha çalışmalarını yerinde inceleyip, Kaymakam Salih Yüce' den bilgiler aldı.

103 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글


bottom of page