top of page

Servis ücretleri belirlendi!

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin son toplantısında okul servis ücretleri belirlendi. Mecliste 0-3 kilometre arası 1600 TL, 3-6 kilometre arası 1875 TL, 6-9 kilometre arası 2 bin 175 TL, 9-15 kilometre arası 2 bin 325 TL, 15 kilometreyi aşan her kilometre için 30 TL ve rehber personel bulundurması gereken araçlarda tarifenin üzerine eklenecek rehber personel ücreti öğrenci başına 450 TL olması kabul edildi.

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 2. Olağan toplantısı 6 Eylül günü Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Mecliste servis ücretleri, toplu taşımada yönetmelik değişikliği ve başarılı sporcuların ödüllendirilmesi kabul edildi.

Toplantı Başkan Vekili Halis Kutlu başkanlığında yapılırken, geçtiğimiz hafta ilgili komisyonlara gönderilip değerlendirilen gündem maddelerinin oylaması yapıldı.

SERVİS ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Toplantıda 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanacak okul servis ücretleri belirlendi.

Buna göre okul servislerinin; 0-3 kilometre arası 1600 TL, 3-6 kilometre arası 1875 TL, 6-9 kilometre arası 2 bin 175 TL, 9-15 kilometre arası 2 bin 325 TL, 15 kilometreyi aşan her kilometre için 30 TL ve rehber personel bulundurması gereken araçlarda tarifenin üzerine eklenecek rehber personel ücreti öğrenci başına 450 TL olması kabul edildi.

Ücret tarifesi ile ilgili uyulacak şartlarda ise; ücretlerin aylık olduğu ve KDV dahil olduğu, ücretlerin 9 aylık eğitim öğretim yılını kapsayacağı, kardeş indirimi aynı servisi kullanmaları halinde yüzde 20, farklı servisi kullanmaları halinde yüzde 10 indirim uygulanacağı, okula günlük gidiş-dönüş servisinden başka ilave servis verilmesi durumunda aylık servis ücretine günlük servis ücretinin yüzde 50’si hesap edilerek ilave ücret uygulanacağı, özel eğitim kurumlarının servis ücretlerinde farklı bir rakam talep edemeyeceği, mesafenin öğrenci konutu ile okul arasında tek yön ve en yaygın kullanılarak mesafeye göre hesaplanacağı ve Lüleburgaz Belediyesi’nden ‘S’ plaka almayan araçlara, ruhsat tescili okul servisi olmayan araçlara, Lüleburgaz Belediyesi servis taşımacılığı yönetmeliğinde ki şartları taşımayan araçlara çalışma izin belgesi verilmeyeceği gibi bilgiler yer aldı.

65 YAŞ ÜSTÜNE KOLAYLIK

Mecliste şehiriçi toplu taşıma araçları yönetmeliğinin 12/e maddesinin değiştirilmesi talebi de kabul edildi.

Mecliste kabul edilen değişiklik ise şöyle; “Lüleburgaz Belediyesi şehiriçi toplu taşıma yönetmeliğinin 12/e maddesinin 01.06.2025 tarihi itibariyle araçların en az 12 kişi oturan +1 engelli ve ayakta yolcu taşıma kapasitesine sahip olması ve ücretsiz ve indirimli seyahat kartları yönetmeliğinde belirtilen kişileri indirimli veya ücretsiz taşıması zorunludur. Araçların 5378 sayılı engelliler hakkında kanun hükümlerine uygun engelli biniş rampalarına sahip olmaları gerekmektedir. 18 yaşından büyük araçlara çalışma izin belgesi düzenlenmez. Araç ile birlikte yapılan devirlerde 18 yaş kuralı uygulamaya devam edilir. Hatta çalışan aracın değiştirilmesi durumunda yeni alınacak araç, model olarak 10 yaşından büyük olmaz. Belediye 5393 sayılı yasanın 15. Maddesi kapsamında ücretsiz ve indirimli seyahat kartları yönetmeliğinde belirtilen kişileri indirimli veya ücretsiz taşıyan toplu taşıma sahiplerine gelir desteği ödemesi yapabilir.”

Mecliste başarılı sporcu ve antrenörlere de ödül verilmesi kabul edildi.

Meclisin bir sonraki toplantısı 3 Ekim günü Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak.

722 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page