top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Seçime sayılı günler kaldı!

6 aday yarışacak

Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Belediyesi’nde 2 Haziran günü yapılacak olan seçime sayılı günler kaldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinden alınan bilgilere göre önceki seçimde olduğu gibi bu seçimde de AK Parti’nin Adayı Rasim Vatansever, DSP’nin Adayı Hakan Karaman, Yeniden Refah Partisi’nin Adayı Fatih Şafak, CHP’nin Adayı Ertuğrul Çamlıca, MHP’nin Adayı Erkan Tezcan ve Saadet Partisi’nin Adayı Yusuf Berber, yarışacak.

31 Mart tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne yapılan itirazlar sonucu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimi yenileme kararı almıştı.

YSK tarafından alınan kararda Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Belediyesi’nde 2 Haziran’da seçimin yenileneceği duyurulmuştu.

Yapılacak olan seçimde 6 aday belediye başkanlığı için yarışacak.

Bunlar ise AK Parti’nin Adayı Rasim Vatansever, DSP’nin Adayı Hakan Karaman, Yeniden Refah Partisi’nin Adayı Fatih Şafak, CHP’nin Adayı Ertuğrul Çamlıca, MHP’nin Adayı Erkan Tezcan ve Saadet Partisi’nin Adayı Yusuf Berber.

YSK’nın resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre yenilecek olan seçimde Büyükkarıştıran’da toplam 16 sandık kurulacak ve 4 bin 950 seçmen oy kullanacak.

Büyükkarıştıran’ın: Fatih Mahallesi’nde 2 bin 19 kayıtlı seçmen bulunurken 6 sandık kurulacak, Küçükkarıştıran Mahallesi’nde 310 kayıtlı seçmen bulunurken 1 sandık kurulacak, Yeni Mahalle’de 746 kayıtlı seçmen bulunurken 3 sandık kurulacak ve Yıldırım Mahallesi’nde 1875 kayıtlı seçmen bulunurken 6 sandık kurulacak.

NE OLMUŞTU?

31 Mart seçimleri sonrası Büyükkarıştıran’da seçimlere CHP tarafından itiraz edilirken, yeniden sayılan oylarda DSP adayı Hakan Karaman 2 oy farkla yine önde çıkmıştı.

CHP heyeti, ikinci itirazında vesayet altında olan kişilerin oy kullandığının tespit edildiği iddiası üzerine İl Seçim Kurulu’na yeniden itiraz dilekçesi vermişti.

İncelemenin ardından itirazı kabul eden İl Seçim Kurulu, seçimin yenilenmesine karar vermişti.

Kararda, sulh hukuk mahkemesi tarafından oy kullanması kısıtlanan iki kişinin 1311 ve 1314 nolu sandıklarda oy kullandığı, iki oy fark ile neticelenen belediye başkanlığı seçimleri için müessir (etkili) olduğu anlaşıldığından Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline karar verildiği belirtilmişti.

476 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page