top of page
Yazarın fotoğrafıVicdan ALADAĞ

TÜRKLÜK NİYE TARTIŞILIYOR ?

Günümüzde devletin üst kademesinde Laiklik  ve Türk Müslümandır tartışması yapılmaktadır.

Mesele sadece bir gündem değiştirme meselesi değildir. Evet cambaza bak denilerek, öbür tarafta olan asıl sorunları göstermeme yöntemi var. Ancak çağdaş bir ülke olan Atatürk Türkiyesi’nde karşı devrim son aşamasına gelmiş bulunmaktadır. 

Üst düzey yetkililerin bu konuşmaları anayasaya aykırı olmakla kalmayıp aynı zamanda bir ingiliz projesidir.

İngilizlerin 1954’lerden itibaren eyleme koyduğu Türklüğün içinin boşaltılarak İslâmcılaştırılması yani Türk İslam sentezidir. 

 

Türk Dünyasının da asıl ortaklık olan Türklük bilincinden kopartılarak Türkiye’nin ve Türk Devletlerinin ruhban yapısına dönüştürülmesidir...

 

Türk'ün, kullanışlı aparatlar olarak yeni dünya düzenine köle yapılması amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet edilmesidir. 

 

Türk Türk’tür. Dininin ve mezhebinin ne olacağı ise Türk'ün bireysel tercihidir. "Türk Müslümandır" diyenler, bir Müslüman Türk’tür" diyebilirler mi, aslaaaa?... Öyleyse üst kimlik olarak İslamı tercih etmek ve bunu laik bir ülkede dayatmak hem gericilik hem de Türklük bilincine ihanettir!.

Emperyallerin 1920lerde başaramadığı "Türk’ü kimliksizleştirerek köleleştirme" projesine hizmet etmektir!... Dahası Anayasayı toptan kaldırıp yeni bir Anayasaya hazırlığını ifade eder. 

Bu coğrafyada bu milleti birbirine bağlayan unsur Ne İslamdır ne Osmanlı geçmişi ne Selçuklu vs geçmişidir. Öyle olsaydı ne Selçuklu ne Osmanlı batmaz yabancılara köle olmazdı. 

Bu coğrafyada bu milleti birbirine bağlayan ANAYASAL DÜZENDİR. Yani Atatürk ilke ve devrimleri ışığında Laik, Demokrat ,Sosyal Hukuk Türkiye Cumhuriyeti rejimidir. 

O rejimin vatandaşlarının adı ise TÜRK MİLLETİDİR. 

Halkçılığı ise anlayamamış bir toplum bu günlere gelene kadar yaşadığı tüm sorunları misliyle yaşamaya devam edecektir. 

Halkçılık basit inkılap tarihi dersinde anlatıldığı gibi bir sıradan ilke değildir.

Bu ülkenin ve TÜRK MİLLETİNİN üzerine oynanan oyunlara bir kaç cılız SES haricinde, toptan ve hep birlikte seyirci kalmaya devam etmekteyiz!...

 

TÜRK’Ü ve TÜRKÇÜLÜĞÜ AYAKLAR ALTINA ALDIRMAMALIYIZ !!!!!!

Yapılan bu tarihi yanlışlığa hep birlikte   “yeter artık” dur demeliyiz.                 

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page