top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Yarın sandıktayız!

4 farklı pusula aynı zarfa konulacak

İlk belediye başkanlığı sayılacak

Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart tarihinde sandık başına gidecek. Lüleburgaz’da belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için 108 bin 921 seçmen bulunurken, il genel meclis üyeliği için 123 bin 304 seçmen sandık başına gidecek. Lüleburgaz Belediye Başkanı olmak için 3’ü bağımsız toplam 18 aday yarışacak. Seçimde 4 ayrı oy pusulası bulunurken, oyların hepsi aynı zarfa konulacak. Vatandaşların seçim günü alkol satması-içmesi, kolluk kuvvetleri hariç silah taşıması yasak olacak ve eğlence yerleri kapalı olacak.


Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için yarın sandık başına gidecek.

Lüleburgaz’da belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri için 108 bin 921 seçmen bulunurken, kurulacak 336 sandıkta yeni isimler belirlenecek.

Lüleburgaz Merkez, belde ve köylerinde il genel meclisi için toplam 123 bin 304 seçmen bulunurken, kurulacak 393 sandıkta yeni il genel meclis üyeleri belirlenecek.

Vatandaşlar saat 08:00 itibari ile oy kullanmaya başlayacak ve saat 17:00’a kadar oy verme işlemi sürecek. Saat 17:00’dan önce seçmenlerin oy kullanma işlemi bitse dahi sandıklar açılmayacak.

4 FARKI PUSULA TEK ZARFA

Yapılacak seçimlerde belediye başkanlığı oy pusulası ‘mavi’, belediye meclis üyesi oy pusulası ‘sarı’ ve il genel meclis üyesi oy pusulası ‘turuncu’ renkte olurken muhtarlar ile azalarında ‘beyaz’ renkte olacak ve bütün oy pusulaları aynı zarfa konulacak.

Saat 17:00 itibari kapanacak olan sandıklarda sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve döküm yapılacak. Köylerde ise il genel meclisi ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmenler kapalı kabinlerde istedikleri adayın olduğu bölüme “EVET” veya “TERCİH” mührünü basarak karar verecek ve ardından YSK’nın şeffaf oy sandıklarına zarflarını atacak.

SIRALAMALAR NASIL?

Lüleburgaz’da 3’ü bağımsız olmak üzere toplam 18 aday belediye başkanlığı için yarışacak.

31 Mart günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde ‘mavi’ renkli oy pusulasında Lüleburgaz Belediye Başkan Adayları şu şekilde sıralanacak; 1-Adalet ve Kalkınma Partisi Murat Mahir Altan, 2- İYİ Parti Ahmet Etem Oruç, 3- Büyük Birlik Partisi Seyfi Güler, 4-Memleket Partisi İdil Özkan, 5- Demokratik Sol Parti Asiye Ceren Duran, 6- Yeniden Refah Partisi Hamit Hamitoğlu, 7- Zafer Partisi Neşe Dilaver, 8-Halkın Kurtuluş Partisi Zeliha Kıran Erdem, 9- Bağımsız Türkiye Partisi Özgür Terzioğlu, 10- Cumhuriyet Halk Partisi Murat Gerenli, 11- Hür Dava Partisi Selami Akkılıç, 12- Millet Partisi Hacer Çevik, 13- Milliyetçi Hareket Partisi İbrahim Yılmazer, 14- Demokrasi ve Atılım Partisi Serhat Özer Paksoy, 15- Saadet Partisi Ahmet Bilgin, 16- Bağımsız Serap Ürün, 17- Bağımsız Emin Halebak, 18- Bağımsız Özgür Kahya.

‘Sarı’ renkli Lüleburgaz’da belediye meclis üyeliği oy pusulasında sıralama şu şekilde olacak; 1- Adalet ve Kalkınma Partisi, 2- İYİ Parti, 3- Büyük Birlik Partisi, 4-Memleket Partisi, 5-Demokratik Sol Parti, 6-Yeniden Refah Partisi, 7-Türkiye Komünist Partisi, 8-Zafer Partisi, 9-Bağımsız Türkiye Partisi, 10-Cumhuriyet Halk Partisi, 11-Hür Dava Partisi, 12-Milliyetçi Hareket Partisi, 13- Türkiye İşçi Partisi, 14-Demokrasi ve Atılım Partisi, 15- Saadet Partisi ve 16-17 Bağımsız Adaylar.

‘Turuncu’ renkli Lüleburgaz’da il genel meclis üyeliği oy pusulasında sıralama şu şekilde olacak; 1-Adalet ve Kalkınma Partisi, 2-İYİ Parti, 3-Sol Parti, 4-Büyük Birlik Partisi, 5-Memleket Partisi, 6-Demokratik Sol Parti, 7-Yeniden Refah Partisi, 8-Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, 9-Zafer Partisi, 10-Bağımsız Türkiye Partisi, 11-Cumhuriyet Halk Partisi, 12-Emek Partisi, 13-Hür Dava Partisi, 14-Demokrat Parti, 15-Millet Partisi, 16-Milliyetçi Hareket Partisi, 17-Türkiye İşçi Partisi, 18-Demokrasi ve Atılım Partisi, 19-Saadet Partisi, 20-Vatan Partisi, 21-Bağımsız Aday.

SEÇİM YASAKLARI

YSK’dan alınan bilgilere göre bugün (30 Mart) saat 18:00 itibari ile tüm seçim yasakları başlayacak.

Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak, 18:00 ile 21:00 arasında yalnızca YSK'nin seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayınlanabilecek. Saat 21:00'dan sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.Seçim yasakları, 31 Mart 2024 tarihinde saat sabah 06:00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak. Yasaklar gece yarısı saat 00.00 itibarıyla sona erecek.

YSK kararına göre ayrıca yerel seçim günü 06:00'dan 00:00'a kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

 Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

 Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.

Oy verme günü, seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

201 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page