top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Zamlara “ANLAYIŞ” istedi

S.S. 105 No’lu Şehiriçi Kooperatifi Başkanı Cumali Rişvan, Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin toplu taşıma ücretleri hakkında yapmış olduğu protestoya karşı açıklamalarda bulundu.

Rişvan, maiyetlere gelen yüzdelik zammın çok altında bir oran olan yüzde 30 oranında bir zam artışı yapıldığını ifade ederek, “Sigorta, bağ-kur, lastik, yağ, periyodik bakım, bandrol, yakıta gelen zamlar ortadadır. Bu artışlar göz önüne alındığında toplu taşıma sisteminin devamının sağlanabilmesi için fiyat güncellemesi kaçınılmaz olmuştur” dedi.

Yakın şehirlerde geçen yıldan bu yana uygulanan fiyatlara, Lüleburgaz toplu taşıma esnafı olarak yeni geçtiklerini belirten Rişvan, bu konuda vatandaşlardan anlayış göstermelerini beklediklerini kaydetti.


S.S. 105 No’lu Şehiriçi Kooperatifi Başkanı Cumali Rişvan, Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin toplu taşıma ücretleri hakkında yapmış olduğu basın açıklaması sonrasında zamlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Zam kararının Mayıs ayı toplantısı sonrası alındığını belirten Rişvan; “Bilindiği üzere mayıs ayında toplu taşıma ücret tarifesine güncelleme yapıldı. Güncelleme öncesi öğrenci 13 TL, sivil 15 TL şeklindeydi. Maliyetlere gelen yüzdelik zammın çok altında yüzde 30 oranında bir zam artışı olmuştur. Sigorta, bağ-kur, lastik, yağ, periyodik bakım, bandrol, yakıta gelen zamlar ortadadır. Bu artışlar göz önüne alındığında toplu taşıma sisteminin devamının sağlanabilmesi için fiyat güncellemesi kaçınılmazdır” dedi.

KENTKART KULLANMAYA DAVET ETTİ

Rişvan, Lüleburgaz’da yaşayan herkesi toplu taşımada kentkart kullanmaya davet etti ve 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren Lüleburgaz’da toplu taşımada nakit binişlerin olmayacağını belirtti.

Toplu taşımada kentkartın yaygınlaşması için nakit binişlerin ortadan kaldırılacağını belirten Rişvan; “Amacımız nakit alışverişin olmadığı sürücünün dikkatinin dağılmadığı daha güvenli kaliteli bir toplu taşıma sistemi içinde çalışmak. Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale gibi yakın şehirlerimizde geçen yıldan bu yana uygulanan fiyatlara toplu taşıma esnafı olarak bizde yeni geçtik. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış göstermelerini ve vakit kaybetmeden kentkartlarını almalarını istiyoruz. Lüleburgaz’ın belirli güzergahlarında bulunan 25 adet bayiden sivil kentkartları rahatlıkla alabilirler. Öğrenci kentkartlarını da Lüleburgaz Otogar’da ki ofisimizden öğrenci belgesi ve 1 adet vesikalık fotoğrafla gelerek haftanın 6 günü mesai saatleri içinde alabilirsiniz. Sivil ve öğrenci kart satışlarımız 100 TL olup çevre şehirler ile benzer rakamlardadır. Kart satış noktalarından ve çok yakın zamanda da bankalar üzerinden kart bakiyesi yüklemesi yaparak toplu taşımayı çok daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Kentkart dışında nakit olarak toplu taşıma kullanılmak istendiğinde öğrenci 20 TL, sivil 23 TL olarak kullanmak zorunda kalacağınızı unutmayın. 1 Ocak 2025 tarihinden sonra ise kentkart olmadan toplu taşıma kullanılmak istendiğinde kredi kartı ve tek kullanımlık kart ücretleri 30 TL olacak. Bu yüzden vakit kaybetmeden kentkart alarak indirimli bir şekilde toplu taşımayı kullanmaya devam edebilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

966 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page