top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Çiftçinin umudu yandı

Köylü kaçak yapılardan şikayetçi!

Lüleburgaz’a bağlı Tatarköy’de iddiaya göre kaçak bir şekilde yapılan bağ evinde çevre temizliği maksadıyla yakılan ateş, çiftçinin bir yıl umutla beklediği yaklaşık 100 dönüm buğday ekili alanı yaktı. Arı kovanları ve meyve bahçelerinin de zarar gördüğü yangında, ateşi yakan kişi ise olay yerinden kaçarken, köylüler tarafından yakalanarak Jandarmaya teslim edildi. Köy sakinlerinden Ercan Kombak, yabancıların buradan yer alıp kaçak şekilde bağ bahçe yaptığını, hatta kaçak elektrik ve su çektiklerini iddia etti.






Lüleburgaz’a bağlı Tatarköy’de bağlık altı mevkiinde çıkan yangında yaklaşık 100 dönüm buğday ekili alan yanarak kül oldu.

Dün gerçekleşen yangında, iddiaya göre bölgede kaçak yapılaşmalar bulunurken bu yapıların birinde çevre temizliği yapan kişinin yaktığı ateş rüzgarın da etkisiyle kontrolden çıkarak yangına sebebiyet verdi.

Saat 13.30 sıralarında başlayan yangın nedeniyle yine bölgede bulunan arı kovanları ile meyve bahçeleri de zarar görürken, haber verilmesi üzerine itfaiye ekipleri geldi.

Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu, köylülerin de traktörleriyle destek verdiği söndürme çalışmalarında, yangın güçlükle kontrol altına alındı.

KAÇARKEN YAKALANDI

Yangın çıkardığı iddia edilen kişi aracıyla bölgeden uzaklaşırken yakalandı.

İddiaya göre yangının çıktığı yapının sahibi olan kişi, kendi imkanları ile yangına müdahale edemezken, çareyi kaçmakta buldu.

Bu sırada kendisini gören köylüler kişinin aracının durdurarak gitmesine izin vermedi.

Köy muhtarlığının yangının ardından jandarma ekiplerine haber vermesiyle bölgeye gelen ekipler, yangına sebebiyet verdiği iddia edilen kişiyi gözaltına aldı.

Tatarköy Köyü sakinlerinden Ercan Kombak yangının kaçak yapılardan başladığını belirterek, yetkilileri önlem almaya davet etti.

Kombak; “Yangın yolun kenarında bulunan kaçak yapılardan başladı. Yakan kişiyi kaçarken görmüşler. Köye haber gelmesi üzerine bizde yangın yerine geldik. İtfaiyenin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Tahmini olarak yaklaşık 100 dönüm yerin yandığını düşünüyoruz. Ve yanan yerlerin hepsi buğday ekili alan. Hepsi ziyan oldu. Köylünün bir yıllık çabası böylece boşa gitti. Köyde bulunan halkımız yangının büyümesini önlemek adına traktörleri ile tarlaları sürdüler. Bizlerde elimizdeki ağaçlar ile yangını söndürmeye çalıştık. Hepimize geçmiş olsun.

 

KAÇAK ELEKTRİK SU ÇEKMİŞLER

Köyde kaçak yapıların olduğunu ve çevreye zarar verdiğini belirten Kombak; “Köyümüzde kaçak yapılar bulunuyor. Hafta sonları gelerek vakit geçiriyorlar. Geçtiğimiz Pazar günü 1 kilometre mesafeden elektrik ve su çektiler. Merada 5-6 dönüm yeri çevirdiler. CİMER’e şikayet ettiğimiz halde konunun üzeri kapatıldı. Bu konuya yetkililerin duyarsız olmamasını ve durumuna müdahale etmelerini diliyoruz. Vatandaşlarımızın da bu sıcak havalarda daha dikkatli olmalarını istiyoruz.

 

709 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page