top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Şampiyonluğa koştular!

“49’luk delikanlı Ümit Er, 500 kişiyi geride bıraktı”

7. Uluslararası Giresun Yarı Maratonu’nda Lüleburgazlı atletler 3 kupa ile döndü. Maratonculardan Ümit Er, Reyhan Demirel ve Emrullah Demirel, katıldıkları maratondan bir genel birincilik, bir yaş grubu birinciliği ve bir yaş grubu ikinciliği olmak üzere toplam 3 kupa kazanarak Lüleburgaz halkını bir kez daha gururlandırdı. Maratoncu Ümit Er, genel birinciliği kazanarak 7. Uluslararası Giresun Yarı Maratonu Şampiyonu olarak adını zirveye yazdırdı.

Lüleburgaz’ın gururu atletler başarıya doymuyor. Giresun’da düzenlenen 7. Uluslararası Giresun Yarı Maratonu’nda Lüleburgazlı atletler maratondan 3 kupa ile döndü.

Maratonculardan Ümit Er, Reyhan Demirel ve Emrullah Demirel, katıldıkları maratondan bir genel birincilik, bir yaş grubu birinciliği ve bir yaş grubu ikinciliği olmak üzere toplam 3 kupa kazanarak Lüleburgaz halkını bir kez daha gururlandırdı.

Maratoncu Ümit Er, genel birinciliği kazanarak 7. Uluslararası Giresun Yarı Maratonu Şampiyonu olarak adını zirveye yazdırdı.

Maraton sonrası gazetemize bir açıklama yapan Dr. Emrullah Demirel, elde ettikleri sayısız başarıya bir yenisini daha ekledikleri için mutlu oldukları belirtti.

“BİZ MARATONDA EMEKLEME DÖNEMİNİ GERİDE BIRAKMIŞ BULUNUYORUZ”

Maraton sporu için yılladır uğraştığını belirten Demirel; “Sporcularımızın ilerlemiş yaşlarına rağmen form grafiklerinin hep aynı kalması ilgi odağı olmalarına yol açıyor. Ümit Er, Lüleburgaz'ın yıllardır gururu olmuş bir isimdir. Bu sene ikinci kez Giresun yarı maratonu şampiyonu oldu. Şampiyonluk ipini göğüslerken her yaştan 500 kişiyi geride bıraktı. Bunu yapan insan 49 yaşında. Demek ki yetenekli bir insan iyi antrenman yaparsa inanılmaz işler yapabiliyormuş. Ekibin bir diğer flaş ismi bayan atletimiz Reyhan Demirel,  o da başarılarıyla bütün Türkiye'de tanınan bir atlet oldu. Bu maratonda Ümit, gibi kürsünün zirvesinde yer almasını bildi. Bu sporcumuz aynı zamanda bir anne ve aile hekimi olarak her gün yüzlerce hasta bakıyor. Bu açıdan olaya baktığımızda kendisinin kadınlar için harika bir rol model olduğunu fark ediyoruz. Belli ki bundan sonra spor adına kentimize çok katkıları olacak. ‘Doktorlar insanlara moral verme vazifesini üstlenmişlerdir.’ Ben de bir doktor olarak bu vazifeyi severek yerine getiriyorum. Spor insanları mutlu edecek araçların başında geldiğinden tababet sanatını icra ederken insanlara sık sık sporu telkin ediyorum. İyi de sonuçlar alıyorum diyebilirim. Biz maratonda emekleme dönemini geride bırakmış bulunuyoruz. Geleceğe dair planlarımız var. Bunu zaman zaman spor kamuoyu ile paylaşacağız. Şimdilik biz üçümüz ‘Kelebek TEAM’ olarak bir yapılanmaya gidiyoruz. Devamında olacakları hep beraber göreceğiz” dedi.

476 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page