top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Şampiyonun hedefleri büyük!

“Sınavda stres yönetimi çok önemli”

Özel Genç Değişim Eğitim Kurumları öğrencisi iken, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ki merkezi sınavda 500 tam puan alan Demir Alp Tabak, liseyi İstanbul Erkek Lisesi’nde okumak istediğini ve Münih Teknik Üniversitesi’nde mühendislik bölümü istediğini söyledi.






Özel Genç Değişim Eğitim Kurumları öğrencisi iken, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ki merkezi sınavda 500 tam puan alan Demir Alp Tabak için okul bahçesinde kutlama töreni düzenlendi.

2 Haziran günü düzenlenen LGS’de, Türkiye genelinde 992 bin 906 öğrencinin katıldığı sınavda Tabak, Kırklareli’nin tek Türkiye Şampiyonu oldu.

1 Temmuz günü Genç Değişim Eğitim Kurumları’nın bahçesinden düzenlenen törene Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Genç Değişim Eğitim Kurumları Müdürü Öner Özdilek, Ortaokul Müdürü İbrahim Çakır, kurum öğretmenleri katıldı.

Türkiye Şampiyonu Demir Alp Tabak, liseyi İstanbul Erkek Lisesi’nde okumak istediğini belirterek, Münih Teknik Üniversitesi’nde de mühendislik bölümü hedefinin olduğunu ifade etti.

“DÜZENLİ ÇALIŞINCA HERKES HAYATTA BAŞARILI OLABİLİR”

Gazetemize açıklamada bulunan Tabak; “Şampiyon olmak çok güzel bir duygu. Sınava hazırlanırken düzenli ve disiplinli çalıştım. Benden sonra sınava girecek olan arkadaşlarıma stres yönetimini çok iyi yapmalarını tavsiye ediyorum. Sınava hazırlanırken saat olarak çalışmayı düşünmedim,  belirlediğim soru hedefine ulaşana kadar çalıştım. Günlük hedefimde 250-300 soru hedefiydi. Düzenli çalışınca herkes hayatta başarılı olabilir. Sınavdayken sözel bölümünde biraz stres yaşadım ve sınav esnasında moralim düştü, sayısal bölüme gelince stresimi toparladım ve devam ettim. İlk tercihime hedefim olan İstanbul Erkek Lisesi’ni yazacağım. Ardından lise ile bağlantılı olan Münih Teknik Üniversitesi’ne gitmek istiyorum. Bu süreçte yanımda olan başta aileme, öğretmenlerime ve okuluma çok teşekkür ederim” dedi.

Genç Değişim Eğitim Kurumları Müdürü Öner Özdilek; “2010 yılında ilçemizde eğitim-öğretim hayatına başlayan ve kurucularının eğitimci olduğu ilimizin tek özel eğitim kurumudur. Ortaokul yapılanmamızın ilk mezunlarını verirken öğrencilerimizin aldığı başarılar ile gururlandık. Öğrencilerimizden Demir Alp Tabak, LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmuştur. Emeklerinden dolayı ortaokul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve hizmetlilerimize teşekkür ederim. Öğrencimizi kutlar, ailesini tebrik ederiz. Bu daha başlangıç” ifadelerine yer verdi.

BAŞARININ SIRLARINI AÇIKLADI

Ortaokul Müdürü İbrahim Çakır’da; “Bu büyük başarı, Demir Alp’in azmi, disiplini ve kararlılığı kadar, ailesinin örnek desteği, okulumuzun genç, dinamik ve vizyon sahibi eğitim kadrosunun özverili çalışmaları sayesinde elde edilmiştir. Başta öğrencimiz ve ailesi olmak üzere hepimiz bu başarının haklı gururunu yaşıyoruz. 4 yıl boyunca öğrencilerimin zümrelerinde, öğretmenlerinde mücbir sebepler hariç hiçbir değişiklik yapmadık. Sınıf sayıları 10-12 öğrenci ile sınırladık. Bu yıl mezun olan 43 öğrencimiz 4 şubeden oluşmaktaydı.  Çok güzel hazırlanmış devlet kitaplarının yanında, zümrelerimizin onayından geçmiş kaynaklar ve yayınlar kullandık. Her 12 öğrenciye bir eğitim koçu görevlendirdik ve 4 yıl boyunca aynı eğitim koçu ile öğrenci ve velisinin çalışmasını sağladık. Eğitim koçluğunu çok kuvvetli rehberlik servisi ile güçlendirdik. Kurumumuz bünyesinde deneme kulübümüz kontrolünde 5.,6.,7. sınıflara yılda 20’ye yakın, 8. sınıflara 50 adet Türkiye geneli deneme sınavı gerçekleştirdik. Her deneme sınavının sonunda zümrelerimiz anında sınıflarında soru bazlı ve öğrenci bazlı soru çözümlerimizi gerçekleştirdi. Durumlara göre yeni çözümler ortaya konuldu. Her gün derslerimizi bir saat uzatıp soru çözüm ve ödev saati yaptık. Velilerimizle yıl içinde grup halinde ve bireysel olarak çok sık görüşmeler düzenledik. En önemli maddemiz de telefon ve iletişim aletlerini, derslere girmeden önce topladık ve çıkışa kadar idaremizde ki kutularda tutuldu. Bunun ders ve sosyalleşme alanında çok faydasını gördük. İlk mezuniyet yılımızda çıtayı birincilikle taçlandırmamız, sonraki yıllarda başarımızı sürekli kılmamız için bizlere yeterli motivasyonu vermektedir. Özel Genç Değişim Ortaokulu olarak, eğitimdeki başarımızı sürdürmeye ve öğrencilerimizi, ülkesi ve milleti için hayal kurup çalışmayı amaç edinen, değerlerine sahip çıkan bireyler olarak en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Son olarak öğrencimiz Demir Alp’e teşekkür ediyorum ve ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

24 ÖĞRENCİMİZDE TAM PUAN İHTİMALİMİZ VARDI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem; “Sayın valimiz LGS öncesinde bir istatistik vermiştik. Lüleburgaz genelinde 24 tane öğrencimizden tam puan bekleme ihtimalimiz vardı. 9 öğrencimizin 3 yanlışı var, 9 öğrencimizin 2 yanlışı var, 3 öğrencimizin birer yanlışı var ve bir tane de çok değerli ve kıymetli Demir Alp Tabak’ımız var. Öğrencimizin yolunun bahtının açık olmasını diliyoruz. Her şey gönlünce olsun, bizim gururumuz oldu. İyi ki de bu başarıyı elde etti. Çok değerli Genç Değişim ailesine de emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.  Öğretmen arkadaşlarımız sizler olmasınız bizler hiçbir şey yapamayız. Her daim bizimle beraber yaptığınız mücadelelerinize şahidiz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun; “Burada çok güzel bir başarı kutlamaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Ben sene başından beri ciddi bir mücadele verdiğimizi ama her şeyden önce sizlerin nasıl gayret gösterdiğinizi görüyorum ve şahit oluyorum. Öncelikle öğretmenlerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Sayın valimiz bizleri devamsızlık hususunda ve başarının arttırılması hususunda hiç yalnız bırakmadı her konuda gereken desteği verdi. Demir Alp, yolun ve bahtın açık olsun. Seni çok daha farklı yerde göreceğimizi biliyorum ve bunu da bekliyorum. Başarı çok kıymetlidir ama istikrar olmazsa anlamı olmaz. Hayatın boyunca çok güzel bir mücadele ver” dedi.

“DÜNYA İLE REKABET EDECEK ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEMİZ LAZIM”

Törende konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici’de, Kırklareli’nden Türkiye Şampiyonu çıkması dolayısıyla mutlu olduğunu kaydetti.

Dünya ile rekabet edecek çocuklar yetiştirilmesi gerektiğini belirten Kırklareli Valisi Birol Ekici; “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Güçlü bir kadro ve azimli bir çalışma ekibi var bunların sonucunda böyle bir başarıyı elde ettik. Dünya ile rekabet edecek çocuklar yetiştirmemiz lazım. Dünya da en az eğitim yapan ülkeler 180 gün eğitim yapıyor. Biz de 180 gün eğitim yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde eğitim sürelerinin illere bırakılması gerekiyor. Türkiye 180 gün eğitimi hak etmiyor, en az 220 gün eğitimi hak ediyor. Ve daha çok çalışacağız, bilgi üreteceğiz, daha çok rekabet edeceğiz. Gelişmiş ülkelerle rekabet edeceğiz. Bu yıl göğsümüzü kabarttığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Hayat boyu başarı için daimi çalışma gerekiyor. Bu sınav kendisine bir anahtar verecek. LGS’de Türkiye Şampiyonuydum dediğin zaman sıradan bir insanların yaptığı işi yapmanı veya işsizim kelimesini beklemeyecekler. Bir şey icat etmeni, bir şey keşfetmeni bekleyecekler. O kadar değerlisin ki milyonlarca dönüm tarım arazisi mi olsun Demir Alp mi deseler, ben Demir Alp’i tercih ederim. Seni maksimum ülkemize ve dünya insanlarına faydalı olacak şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Dünya ile rekabet eden bir genç olmalısın. Başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

499 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page