“Saygıyla anılması gerekiyor”
21 Şubat 1963 tarihinde görev uçuşu sırasında kullandığı askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek, anıldı. Tarihçi Ali Arslan; “Başka kurumlar bilgisizce açıklama yapmamaları gerekiyor. Uçağın düştüğü yeri dahi bilmiyorlar. İbrahim Gerçek, ülkemizin kentimizin şehididir ve saygıyla anılması gerekiyor.”
21 Şubat 1963 tarihinde görev uçuşu sırasında kullandığı askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek, anıldı.
Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek, için adının verildiği okulda 26 Şubat günü anma töreni düzenlendi.
Anma törenine Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek Okul Müdürü Ziynet Özatar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Lüleburgaz Temsilciği Başkanı Faruk Batı, gaziler ve öğretmenler katıldı.
Tarihçi Ali Arslan, Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek’in hayatını anlatan yazılar ve uçağın düştüğü anda çekilen fotoğraflar ile bir sunum yaptı.
“UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ YERİ DAHİ BİLMİYORLAR”
Arslan, bilinenin aksine uçağın oraya düşmediğini, kamuoyunda bilgi kirliliği oluştuğunu belirtti.
Arslan; “Okul müdürümüz beni davet edince çok mutlu oldum. Şehidimiz ile ilgili çalışmaları daha önce yayınlamıştım. Bu olayı yaşadım, o zamanlar 10 yaşındaydım. Uçak düştükten 5 dakika sonra oradaydım. Bu olay önemli bir olaydır kentimiz için. Şehidimiz bu günlerde anılmaya başladı. Bundan sonra geleneksel hale getireceğiz ve hasta olmadığım sürece gelir, katkı yaparım. Ama başka kurumlar bilgisizce açıklama yapmamaları gerekiyor. Uçağın düştüğü yeri dahi bilmiyorlar. İbrahim
Gerçek, ülkemizin kentimizin şehididir ve saygıyla anılması gerekiyor. Lüleburgaz’da yaşanan bu acı olaya halkımız üzülüyor, günlerce üzülüyor. Dönemin Lüleburgaz Kaymakamlığı ve belediyesi, halkla birlikte şehidimize bir şehitlik yapalım simgesel bir şeyler olsun ve anmaya çalışalım diyorlar. Şuan Gençlik Parkı olan yere simgesel bir anıt yapılıyor. Bundan sonra hava şehitleri anma etkinliği de burada yapılıyor. Bu yapıda şehidimizin herhangi bir varlığı yoktur. Vücudunun parçalanmış bölümleri hepsi Bandırma’da bulunan mezarındadır. 1988’e kadar burada anma törenleri yapıldı. 2002 yılında çıkarılan bir yasa ile 18 Mart Şehitler günü ilan edildi ve Edirne Bayırı’na da şehitlik yapıldı. 1988 yılında bu anıt yıkılınca bütün törenler şehitlikte yapılmaya başlanıyor. Lüleburgaz halkı duyarlı tabi, bir ilkokul ve ortaokula şehidimizin adını vermiş, bir de belediye meclisi kararı ile bir caddenin adı verilmiş. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
Arslan, Lüleburgazlı olan 16 askerin Sarıkamış’ta şehit düştüğünü, Lüleburgaz ve köylerinden 66 askerin Çanakkale’de şehit olduğunu, Lüleburgaz ve köylerinden Kore’de 42 askerin şehit ve gazi olduğunu, Kıbrıs Savaşı’nda da 193 kişinin gazi olduğunu belirtti.
Tarihçi Ali Arslan’ın sunumunun ardından hep birlikte tüm şehitler için dua edildi.
Commentaires